Latest Posts

Tuesday, 20 February 2018

2 cara mudah untuk kekal jelita dan awet muda



Tahukah anda bahawa penghasilan kolagen secara semulajadi  akan menurun seiring dengan peningkatan usia, menyebabkan kulit kehilangan keanjalan, ketegangan, penghasilan kedutan dan munculnya garis-garis halus pada kulit. Selain tu, pendedahan kepada pencemaran alam sekitar dan tekanan turut mengurangkan tahap Vitamin C dalam badan kita. 



Hasil kajian mendapati, pengambilan secara tetap vitamin C dan kolagen telah menunjukkan peningkatan yang ketara dalam penampilan kulit dan pengurangan kedutan yang jelas. Kedua-dua sahabat baik kulit ini bekerjasama memberikan anda peningkatan kesihatan kulit yang ketara.


Shaklee Collagen Powder




  • Membekalkan 4000mg Kolagen Sisik Ikan Merah, kolagen yang dipilih dengan teliti dan diekstrak dari sisik Ikan Merah
  • Memberi lebih daripada kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, ekstrak kerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6      
  • Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggibb
  • Pek individu untuk pengambilan segera pada KOLAGEN bila-bila masa, di mana sahaja


Fungsi :

  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Mengekalkan kelembapan kulit untuk mengurangkan kedutan

Sustained Release Vitamin C




  • Produk semula jadi yang dihasilkan daripada ekstrak jagung yang sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif
  • Sistem pelepasan berperingkat yang melepaskan 500mg vitamin C dalam masa 5 jam untuk meningkatkan penggunaan dan mengurangkan pembaziran vitamin C.
  • Ianya bersamaan dengan pengambilan satu setengah biji oren setiap jam selama lima jam
  • Diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitru yang bertindak secara sinergi dengan vitamin C, untuk meningkatkan lagi keberkesananya

Fungsi :


  • Bertindak sebagai antioksida
  • Melindungi kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan jeragat
  • Anti radang
  • Molekul penting untuk menghasilkan kolagen


Kesimpulannya, kalau nak dapatkan kulit yang cantik dan memuaskan, jangan lupa ambil kolagen Shaklee beserta Vitamin C Shaklee. 😉



Anda berminat nak dapatkan SCP? Anda boleh dapatkan SCP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SCP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 14 February 2018

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Kolagen Mulai Hari Ini

Apa itu kolagen?


Kolagen adalah merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia, Bukan tu je, kolagen juga menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap kolagen yang sihat akan menyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.


Penting ke ambil kolagen? Jawapannya ya, memang penting kalau anda baca 5 sebab di bawah ni..

5 Sebab Kenapa Anda Perlu Ambil Kolagen Mulai Hari Ini

1. Kolagen merupakan bahan utama untuk menegangkan kulit


30% protein dalam badan anda adalah kolagen. Ia memegang semua sel kulit bersama, mengekalkan keanjalan kulit dan memastikan ikatan bahagian dalaman dan luaran kulit tetap kuat. Pendedahan kepada pelbagai faktor termasuk umur boleh menyebabkan kulit anda secara beransur-ansur hilang keanjalan dan ketegangan. Tambahkan suplemen kolagen ke dalam rejim suplemen harian anda supaya anda boleh mengatakan tidak kepada kulit kendur dan berkedut!

2. Kolagen menyokong kesihatan sendi




Disebabkan kolagen membentuk blok bangunan asas sendi, ia memainkan peranan penting untuk menyokong kekuatan, fleksibiliti dan pergerakan sendi. Ia kaya dengan asid amino untuk memberikan sokongan dan keanjalan kepada tisu penghubung seperti tulang rawan, tulang, tendon dan ligamen untuk menyokong gaya hidup aktif anda

3. Kolagen penting untuk kuku dan rambut yang sihat




Rambut dan kuku kita memerlukan kolagen untuk kekuatan dan keanjalan. Dengan mempunyai gudang penyimpanan kolagen yang mencukupi, ia menyokong penyerapan nutrien pada kulit kepala dan membina semula struktur asas kuku, supaya mereka tumbuh sihat, memberikan anda rambut berkilat dan kuku yang kuat.

4. Penghasilan kolagen semakin berkurangan setiap tahun


Menurut Pembantu Profesor dermatologi di University Of Pittsburgh dan Pengarah Pembedahan Kosmetik dan Pusat Kesihatan Kulit, selepas umur 20 tahun, badan anda menghasilkan kurang 1% kolagen berbanding tahun sebelumnya. Pengurangan ini menyebabkan munculnya garis halus, kedutan, dan kulit yang kering serta kusam. 

5. Kolagen akan rosak setiap hari



Pencemaran alam sekitar, bahan kimia berbahaya dan sinar UV menghasilkan radikal bebas di bawah kulit anda, menyebabkan kerosakan termasuk kolagen. Pendedahan berterusan kepada faktor ini dalam jangka masa panjang boleh mengakibatkan tahap kolagen menjadi rendah, menyebabkan penuaan pramatang. Walaupun anda tidak boleh mengelakkan diri dari pencemaran ini dan sinar UV, anda boleh mengekalkan tahap optimum kolagen untuk kulit yang sihat, muda melalui pengambilan harian kolagen.

Bila dah baca 5 sebab di atas, takde sebab lain dah kenapa kita WAJIB ambil supplement kolagen. Nak tahu kolagen apa yang terbaik? Tentulah Shaklee Collagen Powder (SCP) jawapannya.


Anda berminat nak dapatkan SCP? Anda boleh dapatkan SCP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SCP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 7 February 2018

Kenapa penting ambil supplemen kolagen bila umur dah masuk 30 tahun ke atas

Korang tau tak pengambilan kolagen ni banyak sangat manfaatnya dan sangat-sangat penting, bukan sekadar mencantikkan kulit je. Mungkin masih ada yang belum tahu, kolagen ni sebenarnya adalah protin yang paling banyak terdapat dalam tubuh badan kita.



Kolagen ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan, dan sebagainya. Ia penting dalam memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel dan sebagai gam untuk melekatkan anggota badan kita.



Secara asasnya, badan kita menghasilkan kolagen secara semulajadi. Tetapi,  bila usia kita telah masuk 30-an, penghasilan kolagen semakin perlahan. Masa ni kita mula nampak kedut di muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sini dan tak hairanlah sekarang ni orang muda pun dah rasa simptom-simptom tu. Ia disebabkan oleh perkara-perkara yang boleh memusnahkan kolagen.

Perkara-perkara yang boleh memusnahkan kolagen :

  • pengambilan gula
  • asap rokok
  • pendedahan kpd matahari
  • pencemaran udara
  • kurang nutrisi
  • stress

Atas sebab-sebab ini lah penting untuk kita mengambil supplement kolagen. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma. Kalau nak listkan manfaat kolagen ni memang banyak. Bukan sekadar untuk kulit cantik je dan yang paling penting kat sini pilihlah kolagen yang betul iaitu Shaklee Collagen Powder.


Anda berminat nak dapatkan SCP? Anda boleh dapatkan SCP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SCP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



Saturday, 11 November 2017

Rahsia buat duit dengan Shaklee sampai Roger Barnett pun tak tahu

Saja la nak share, Sabtu yang lepas (4 November 2017) leader group besar kami adakan kelas khas untuk anak-anak buahnya tentang rahsia buat duit dengan Shaklee sampaikan CEO Shaklee dekat US (Roger Barnett) tu pun tak tahu. 


Sebelum leader kami umumkan tempat kat mana nak buat kelas ni, saya tak decide pon nak pergi. Takut kelas yang nak diadakan tu jauh. Nak-nak pulak anak ada training bola pulak pagi tu memang husband tak dapat nak hantar la. Malam sebelum hari nak di adakan kelas tu leader pon bagitau yang kelas ni akan diadakan di HQ Shaklee di Bandar Sunway. Ini peluang yang bagus! Alhamdulillah, Allah gerakkan hati saya untuk pergi. Saya pun naik LRT dari Putra Height, seterusnya naik BRT dari perhentian USJ dan berhenti di stesen Sunmed (berdekatan dengan HQ Shaklee). Ni la pengalaman pertama saya naik LRT dari Putra Height tau bersama anak kecik saya tu. Beranikan diri untuk ilmu yang sangat-sangat berharga.


saya pon nak bergamba jugak. hehehe..

Alhamdulillah, memang tak sia-sia datang kelas ni. Banyak sangat ilmu dan idea bisnes yang saya dapat dari kelas ni. Terbuka terus minda saya ni untuk jadi lebih kreatif berbisnes. Nak bisnes ni kena ada ilmu. Kalau takde ilmu, agak susah la sikit. Terima kasih kepada leader dan kawan-kawan yang sudi berkongsi idea yang sangat-sangat bernas. Walaupun makin ramai yang buat bisnes Shaklee ni, tapi dalam kelas ni kami diajar teknik rahsia untuk bersaing secara sihat dan walaupun ramai pengedar Shaklee ada kat Malaysia ni,  customer tetap akan beli dengan kita jugak. Best tak? Balik dari kelas tu dalam otak ni terus fikir macam-macam cara nak kembangkan bisnes ni. Fuh! Memang best.

Anda nak tau ke apa rahsianya tu? Kalau nak tau ada syaratnya. Kena la join team 'Mommatwinz Empire' dulu. Bila dah join, memang confirm saya akan sharekan semuanya. Memang tak dinafikan buat bisnes Shaklee memang best . Bagi anda yang nak buat side income dari rumah tu boleh la hubungi saya ye. Jangan fikir lama-lama tau nanti diri sendiri yang rugi.


Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Thursday, 9 November 2017

Eh! Nenek umur 87 tahun pun masih nampak sihat dan bertenaga. Apa rahsianya?

Dalam usia yang menjangkau 87 tahun, apa yang anda selalu bayangkan? Mesti masing-masing antara kita bayangkan dalam usia macam ni seorang tua yang tak lagi berdaya, jalan terbongkok-bongkok, sakit dan sebagainya. Betul tak? Sebab saya pon bayangkan macam tu jugak.

Sebenarnya tak semua yang berumur 87 tahun ni seperti apa yang kita bayangkan. Masih ada lagi yang sihat dan bertenaga. Buktinya.. 


Gambar kat atas ni dikongsikan oleh rakan saya. Ini neneknya yang dah pon berusia 87 tahun. Tapi tengoklah, masih sihat dan bertenaga lagi kan? Alhamdulillah..

Apa rahsia nenek ni ye masih nampak sihat dan bertenaga? Nenek ini rupa-rupanya adalah pengguna tegar supplement Shaklee. Vitamin yang diambil oleh nenek ni ialah Vitalea dan Ostematrix. Memang terbaik lah.


Apa kelebihan pengambilan Vitalea?


Vitalea adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Kelebihan pengambilan Vitalea

  • Penambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Meningkatkan keupayaan sistem produktif
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membantu untuk pertumbuhan sel-sel baru
  • Melindungi fungsi jantung, buah pinggang dan hati

Apa kelebihan pengambilan Ostematrix?



Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium. Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K. Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% didalam badan.




Kelebihan pengambilan Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
  • Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu masalah gastrik
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Membantu melegakan sembelit
  • Melegakan sakit kepala

Bagi anda yang nak menjaga kesihatan, Shaklee adalah pilihan vitamin yang terbaik sebab Landmark Study Shaklee telah membuktikan yang Shaklee ni memang selamat, semulajadi dan berkesan.



Anda berminat nak dapatkan vitamin Shaklee? Anda boleh dapatkan vitamin Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vitamin Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.