Latest Posts

Friday, 20 January 2017

Khasiat anggur merah ( Anggur Muscadine) yang tidak terdapat pada anggur lain.

Pernahkah anda tahu tentang sejenis anggur merah yang dinamakan Anggur Muscadine? Anggur Muscadine merupakan satu jenis anggur yang sangat unik dan juga merupakan salah satu ramuan utama yang terdapat di dalam tonik ajaib Vivix Shaklee.


10 Fakta menarik tentang anggur muscadine

  • Tumbuh di kawasan panas dan lembab
    Anggur muscadine tumbuh semulajadi ditempat yang panas dan lembab berlainan dengan anggur lain yang memerlukan tempat sejuk dan dingin. Kerana pertumbuhan alam sekitarnya yang unik dan cahaya matahari yang kuat, ia mengandungi banyak resveraterol dan polifenol. Anggur muscadine adalah anggur yang jarang didapati dapat hidup dalam cuaca yang ekstrem. Semakin buah anggur terdedah kepada suasana ekstrem, semakin ia menghasilkan resveraterol yang tinggi.
  • Saiz sebesar bola golf
    Ia dikenali sebagi super grapes kerana saiznya yang boleh membesar sebesar BOLA GOLF! Saiz yang lebih besar berbanding anggur biasa yang berdiameter sekitar 5cm atau seakan-akan sebiji buah plum.

  • Mempunyai kulit yang keras dan tebal
    Anggur muscadine mempunyai kulit yang keras dan tebal berbeza dengan anggur biasa yang mempunyai kulit yang lembut dan nipis .
  • Boleh melindungi diri dari kulat dan bakteria
    Anggur muscadine tidak perlu di sembur dengan air dan bahan kimia kerana anggur muscadine boleh menahan suhu panas dan mampu melindungi dirinya dari bakteria dan fungus. Hal ini kerana anggur ini mengandungi resveraterol yang merupakan phytoalexin di mana ia dihasilkan secara semulajadi oleh beberapa jenis tumbuhan apa diserang pathogen seperti bakteria dan fungi.
  • Mempunyai 20 pasang kromosom
    Anggur biasa mempunyai standard 19 pasang kromosom , Manakala anggur muscadin mempunyai 20 pasang lebih 1 kromosom daripada biasa yang menjadikannya lebih tahan lasak dan mampu merawat dirinya apabila diserang serangga dan burung.

    Kromosom tambahan inilah yang dipercayai membekalkan sejenis antipenuaan khas. Malah kandungan kompaun polifenol dalam buah anggur ini adalah 40 kali ganda lebih tinggi daripada yang terdapat dalam wain merah. Ianya menyediakan lebih banyak faedah kepada kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan bersifat antioksidan yang tinggi. Hebatkan ciptaan Allah?
  • Tidak memerlukan semburan racun perosak
    Anggur Muscadine merupakan satu-satunya anggur yang tidak memerlukan semburan racun perosak 
  • Mempunyai ORAC paling tinggi
    Menurut Brunswick Biomedical Laboratories of Wareham , Massachusetts pada tahun 2003, anggur muscadine mempunyai kandungan ORAC (Oxygen Radical Absorbing Capacity ) yang tertinggi antara yang mereka pernah kaji. 6-8 kali ganda lebih tinggi berbanding BLUEBERRIES
  • Kaya dengan antioksidan
    Kaya dengan antioksidan yang dikenali sebagai Oligomeric proanthocyanidins(OPC). OPC dikatakan mempunyai kuasa antioksida yang lebih kuat berbanding vitamin C dan vitamin 
  • Mengandungi kadar resveratrol 6x lebih tinggi
    Ia mempunyai kadar RESVERATROL 6x lebih tinggi berbanding anggur merah biasa
  • Antikanser dan antiradang
    Ia satu-satunya anggur yang mengandungi Ellagic Acid – antikanser dan antiradang.

Khasiat anggur muscadine 



  1. Mampu mencegah penyakit

    Anggur muscadine mengandungi antioksidan yang tinggi, phytokimia yang membantu untuk melindungi sel daripada kerosakan akibat serangan radikal bebas. Menurut Havard School of Public Health, memakan makanan yang kaya dengan antioksidan terbukti dapat menurunkan risiko penyakit jantung, kanser, Alzheimer’s (nyanyuk) dan penyakit kronik yang lain.
    Satu kajian yang diterbitkan dalam “Journal of Agricultural and Food Chemistry” mendapati yang anggur muscadine adalah sumber terbaik ellagic acid. Ellagic acid mampu untuk menyekat penghasilan sel kanser (menurut American Institute of Kanser Research). Anggur muscadine juga mengandungi 2 kali ganda lebih vitamin C. Hidangan 35 biji anggur muscadine memberikan 14 miligram antioksidan atau 23% nilai harian yang dicadangkan untuk diet 2,000-kalori.
  2. Mampu menyelesaikan masalah penghadaman

    Anggur muscadine ialah sumber diet terbaik untuk serat. 35 biji anggur muscadine memberikan 105 kalori dan 7 gram serat. Dengan biji yang boleh dimakan dan kulit yang tebal, anggur muscadine memang tinggi dengan kandungan serat larut, bahan yang membantu penghadaman dan mencegah sembelit, haemorrhoids dan diverticulitis. Serat dalam sebiji anggur muscadine bersamaan dengan serat yang terkandung dalam 5 biji anggur tanpa biji yang biasa.
  3. Mampu mengawal berat badan
    Sama macam makan rendah kalori yang lain, anggur muscadine boleh membantu untuk kita mendapat dan kekalkan berat badan yang sihat. Anggur muscadine kaya dengan serat dan air iaitu dua kandungan yang membantu membuatkan kita rasa kenyang tanpa menambah kalori.

    Serat larut dalam anggur muscadine membuatkan kita rasa kenyang lebih lama. Memakan anggur muscadine dan buah-buahan segar yang lain setiap kali kita mengidam nak makan makanan manis juga boleh membantu kita mengelakkan daripada makan makanan  yang tinggi kalori (daripada gula tambahan). Pengambilan gula tambahan yang berlebihan akan menyebabkan kegemukan, tekanan darah tinggi dan paras kolesterol tidak sihat.

    Shaklee menggunakan anggur muscadine yang kaya dengan antioksidan resveratrol ini untuk menghasilkan tonik anti-penuaan Vivix. Vivix memberi manfaat kepada pelbagai aspek kesihatan terutamanya dalam memperlahankan penuaan dan kerosakan sel sehingga ke tahap DNA.
Kalau anda nak tahu, sekilo buah anggur muscadine ni mencecah ratusan ringgit. Sebab tu la Vivix ni agak mahal harganya. Walau pun harganya mahal, masih ramai yang mengamalkannya kerana kesannya yang sangat-sangat hebat. 

Nak dapatkan Vivix, jom hubungi saya cepat-cepat. Sebarang pembelian dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA





Wednesday, 18 January 2017

Produk Anti Aging terbaik di dunia

Bila sebut je tentang anti aging mesti semua buka mata. berminat nak ambil tahu.. Nak tahu produk apa yang paling terbaik untuk anti aging ni. Sebelum tu, anda tahu tak apa maksud anti aging sebenarnya? Kalau tak tahu, ok, jom saya terangkan..

Maksud anti aging



Anti aging bermaksud anti penuaan. Anti penuaan di sini bukanlah bermaksud nak elak dari jadi tua. Malah semua orang jika dipanjangkan usia akan menjadi tua kerana tua adalah satu proses semulajadi yang berlaku dalam kehidupan kita 

Aging di sini membawa maksud penyakit penuaan. Penyakit penuaan ini adalah penyakit-penyakit degeneratif (penyakit bukan kerana jangkitan kuman, tetapi disebabkan oleh sel kita sendiri yang rosak dan tidak dapat bekerja dengan betul). Antara penyakit degeneratif ialah sakit jantung, kencing manis, nyanyuk... dan pembunuh no 1 - KANSER.

5 teori penuaan yang perlu kita tahu



  1. Penuaan yang diprogram (faktor usia)
    Pembahagian sel dan ransangan neuroendoktrine terhenti pada sesuatu peringkat usia.

  2. Kerosakan DNA
    Semakin banyak DNA yang rosakdan tidak dapat diperbaiki oleh badan secara semulajadi|

  3. Kerosakan sel akibat radikal bebas
    Semakin banyak radikal bebas terhasil menyebabkan badan tidak mampu meneutralkannya

  4. Metabolisme protin menurun
    Sel tidak menerima protin yang secukupnya untuk pembinaan dan pemulihan

  5. Kerosakan sel kumulatif
    Sel rosak akibat pelbagai faktor termasuk jangkitan kuman, kurang nutrisi dan sebagainya


Produk anti aging terbaik di dunia



Tahukah anda? Vivix adalah produk anti aging yang terbaik di dunia. Resveratrol yang terkandung di dalam Vivix mengandungi bahan polifenol dan antioksidan yang dapat membantu untuk melambatkan penuaan, merendahkan kolestrol, meredakan tekanan darah, meningkatkan tenaga berterusan dan juga dapat membantu mengawal berat badan.




Kajian makmal telah membuktikan Resveratrol melawan penuaan di peringkat selular, mengaktifkan tindakan genetic  (DNA) untuk mengawaltur tindakbalas dalam badan yang normal. 

Apakah itu Resveratrol?

• Antioksidan yang kuat,
• Anti-inflamasi
• Anti-kanser

Testimoni pengguna Vivix

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3



Testimoni 4




Testimoni 5



Testimoni 6




Kesimpulannya, salah satu usaha untuk melindungi diri kita dari penyakitpenyakit tersebut ialah dengan pengambilan suplemen secara konsisten terutamanya suplemen antipenuaan seperti Vivix.
Jangan pula anda takut nak ambil Vivix sebab takut tak tua-tua. Tua itu pasti (kecuali kalau mati muda memang tak sempat tua), yang betulnya kita perlu cegah dari dijangkiti penyakit-penyakit disebabkan oleh penuaan ni. 

Ingin dapatkan Vivix dengan harga promosi bulan Januari ini? Jom hubungi saya cepat-cepat..



Thursday, 29 December 2016

Kenapa shaklee tak mahal? Ada bukti ke?


Ada juga dikalangan kita bila kita offer untuk ambil Shaklee mereka kata mahal. Eh betul ke mahal shaklee ni? Sebagai contoh kita ambil Vivix. Ada apa dengan Vivix? Kenapa ramai yang cakap harganya mahal? Tapi betul ke mahal? Yang peliknya ramai je yang beli Vivix ni walau harganya mahal.. Kenapa ye?


Kalau anda nak tahu..

Vivix ni all in ONE supplement.

Hanya 1 sudu teh je sehari, untuk kecantikan kulit, awet muda, badan yang langsing, menyokong kesihatan kardiovaskular, sendi dan otak, immune booster, tenaga dan kesihatan berpanjangan.

Kalau ambil Vivix ni, nak maintain dengan ni je pun dah ok as daily supplement. Yang lain-lain boleh ambil ikut keperluan dan budget.

Ramai yang nak sangat cuba Vivix ni disebabkan khasiat dan kesannya yang hebat dan ajaib tu, tapi bila dengar harganya, ramai yang tersentak sekejap, mahal katanya. 

Jom kita lihat apa kandungan Vivix

Nak tahu kenapa Vivix mahal?

Sudah tentulah pada ramuan dan kandungan di dalam Vivix tu sendiri. Ada empat ramuan utama yang hebat di dalam Vivix ni iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum. Keempat-empat ramuan ni sukar didapati dan sangat berkhasiat. Dan pastinya ia bukan dibuat di kilang biasa dan cop brand Shaklee. Tidak. Ia dikeluarkan dari lab Shaklee sendiri di bawah pantauan Saintis Shaklee bergred farmeseutikal.

Hanya 1 sudu teh sehari, tapi khasiatnya melimpah-ruah...

And it's PROVEN, ramai yang dah jatuh cinta dengan Vivix.

Vivix Untuk Kulit Cantik
Vivix Untuk Kurus
Vivix Untuk Kencing Manis

So, mahal ke Vivix Shaklee ni?

Kalau sebotol anda boleh beli dengan harga ratus-ratus je dan kesihatan bertambah baik dari anda perlu berulang alik pergi hospital, perlu jumpa specialist, perlu jalani pembedahan, semestinya memerlukan perbelanjaan yang tinggi hingga beribu-ribu ringgit. Kesimpulannya, vitamin Shaklee ni sangatlah berbaloi untuk kesihatan kita, setanding dengan harganya. 

8 Tips marketing online berkesan yang saya lakukan setiap hari


Hai semua. Hari ni saya nak berkongsi sedikit tips yang saya lakukan selama 5 tahun saya berbisnes online. Mungkin ada di kalangan kita yang baru berjinak-jinak dengan bisnes online tidak tahu bagaimana teknik atau tips yang berkesan yang boleh diamalkan. Sekiranya anda nak tahu apa yang saya lakukan. jom teruskan pembacaan anda.. 

Tips marketing online berkesan yang menjadi amalan saya :



1) Medium utama saya dalam bisnes ni adalah blog dan facebook. Untuk mahir berblog, saya perlu belajar, hadir ke kelas blog dan sebagainya. Belajar sampai pandai. 

2) Setiap hari saya akan paksa diri saya untuk update sekurang-kurangnya 2 tajuk sehari di dalam blog. Ini adalah sangat penting untuk jadikan blog kita sentiasa berada di rank teratas di carian google. Manakala di facebook pula saya akan update sekurang-kurangnya 10 post sehari (yang berkaitan bisnes). Ini amat penting bagi menaikkan sales kita.

3) Update status bisnes di facebook pada waktu-waktu yang tinggi trafik . (waktu pagi sebelum waktu pejabat, tengahari waktu lunch, petang ketika habis waktu pejabat dan malam ketika orang tengah berehat bersantai sebelum tidur..

4) Sentiasa mengikuti perbincangan mengenai produk di dalam whatsapp group dan group bisnes kami. Masa ini lah saya belajar tentang produk. Best tau.. Saya paling suka ikut kelas live di facebook yang dianjurkan oleh upline saya. Macam datang kelas real rasanya.

5) Perlu rajin membaca, walaupun saya agak kurang gemar membaca, saya perlu paksa diri untuk rajin membaca. tak kira lah buku produk ke.. motivasi ke... agama ke.. asalkan yang boleh bagi manfaat pada saya dan bisnes.

6) Perlu ada to do list - bila ada to do list ni kita dah merancang terlebih dahulu apa yang kita akan lakukan pada keesokan hari

7) Bila dah jadi surirumah, saya perlu utamakan kerja-kerja di rumah terlebih dahulu, kemas rumah, masak, basuh kain, sidai kain, jaga anak.. Bila semua dah settle dan anak dah diuruskan dengan baik, baru lah boleh nak update status facebook atau blog. Bukan mudah sebenarnya. Kena pandai urus masa..

8) Amalan rohani paling penting - cuba solat awal waktu, mengaji al quran, buat solat sunat contohnya sunat dhuha, dan berdoa dengan jelas.. Dalam bisnes ni penggantungan harapan kepada Allah SWT adalah sangat utama. Kerana Dia lah pemberi rezeki kepada kita. Bila kita utamakan Allah, insyaAllah Allah akan mudahkan perjalanan bisnes kita.. 

Ini lah sedikit sebanyak tips saya menguruskan bisnes secara online. Bisnes secara online la yang paling mudah sebab kita tak perlu nak jumpa orang ramai untuk promosi apa yang kita jual. Just share di blog, fb, instagram, twitter dan sebagainya kita dengan mudah akan dapat pelanggan. Mudah kan?

Nak join saya buat bisnes Shaklee? Nak rasa pendapatan sehingga kita boleh duduk rumah buat bisnes? Nak rasa duduk rumah buat bisnes sambil tu boleh tengok anak depan mata? Jom whatsapp saya 0136969805. Saya akan bimbing kalian sehabis baik.. Janji perlu ada dalam diri kalian semangat untuk berjaya. Jom Shaklee!!


Vitamin untuk mata rabun dan silau

Masalah mata rabun atau silau adalah penyakit mata yang memang tak dapat dipisahkan dari kita lebih-lebih lagi zaman sekarang ni yang lebih terdedah dengan penggunaan komputer, smartphone, televisyen, tab dan sebagainya. Lebih menyedihkan lagi bila ada kanak-kanak seawal usia 5 atau 6 tahun sudah pun memakai cermin mata.



Punca-punca penyakit mata

1,   Myopia

Myopia bemaksud rabun jauh. Myopia terjadi disebabkan oleh ralat pembiasan dimana imej ataupun objek difokuskan dihadapan retina mengakibatkan ketidakupayaan untuk melihat objek jauh dengan jelas. Seseorang yang mempunyai masalah myopia ini hanya akan boleh melihat dengan jelas objek yang dekat sahaja. Walaubagaimanapun, ianya boleh diperbetulkan dengan menggunakan kanta ataupun cermin mata cekung. Myopia ini sering berlaku dikalangan kanak-kanak

Penyebab Myopia :
  • membaca, 
  • menulis, 
  • membuat kerja dekat dan terlalu lama, 
  • pengambilan makanan yang tidak seimbang, 
  • faktor keturunan, melihat skrin komputer terlalu lama

2.  Astigmatisme

Rabun silau atau astigmatisme ini berlaku disebabkan imej yang terbentuk lebih dari satu titik fokus. Astigmatisme ini adalah disebabkan oleh permukaan bentuk kornea yang tidak rata. Apabila ini berlaku, cahaya yang masuk tidak dapat difokuskan pada satu titik sahaja. Imej yang terbentuk kurang jelas dan tepat dan menyebabkan pengurangan dan ketepatan penglihatan. Oleh yang demikian penglihatan akan menjadi silau 

Penyebab Astigmatisme :

  • inflamasi pada kornea, parut pada kornea, 
  • ulser pada kornea, 
  • kecederaan pada kornea, 
  • kelopak mata yang bengkak, 
  • kanta kristalin berubah kedudukan dari posisi asal dan perubahan refraktif kanta kristalin.
3. Hyperopia


Hyperopia juga dikenali sebagai rabun dekat. Hyperopia adalah keadaan dimana objek yang jauh boleh dilihat dengan jelas dan terang manakala objek yang dekat dilihat kurang jelas dan tidak dapat difokuskan dengan baik. Penghidap hyperopia ini hanya boleh melihat objek yang jauh dengan jelas berbanding melihat objek yang lebih dekat. Proses akomodasi dalam situasi sebegini.
 Penyebab Hyperopia:
  • variasi biological yang normal
  • faktor usia

Vitamin terbaik yang dicadangkan untuk menyelesaikan masalah mata

1. Vivix

Salah satu ramuan Vivix yang sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan mata adalah Elderberry (sambucus Nigra). Elderberry tidak hanya kaya dnegan antioksidan, tetapi ianya juga kaya dnegan vitamin A, B dan C. Ianya memberikan perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung juga termasuk strok, serangan sakit jantung serta memperbaiki penglihatan dan pengahadaman. Vivix juga kaya dengan resveratrol yang baik untuk kesihatan dan kecantikan mata.

2. Carotomax

Carotomax mengandungi 6 varieti karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat antioksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, marigold, epal, kentang, minyak sawit dan lain-lainnya. Ahli nutrisi mencadangkan pengambilan 5-9 hidangan sayuran dan buahan untuk mengekalkan beta karotena didalam darah, seterunya memelihara kesihatan penglihatan , kulit dan mencegah kanser. Ianya menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan didalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti rabun malam, rabun dekat, rabun jauh, mata kering, gloukoma, katarak, floaters, kantung mata dan juga gegelung hitam di mata.

3. Omega Guard

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada bulan terakhir perkembangan otak janin semasa didalam kandungan. DAH dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar.

Testimoni masalah mata selesai dengan vitamin Shaklee

Testimoni 1

Testimoni 2


Testimoni 3

Bila dah baca testimoni ni baru kita tahu yang masalah rabun atau silau ni boleh dirawat. Sekiranya anda nak dapatkan vitamin ni cepat2 whatsapp saya k.. Sebarang pembelian vitamin dari blog ni akan mendapat konsultasi secara PERCUMA



Wednesday, 28 December 2016

Cara terbaik untuk merawat masalah keputihan dengan mudah

Tahukah anda, statistik menunjukkan bahawa 75% wanita yang telah berumah tangga mempunyai masalah keputihan. Masalah ini perlu diberi perhatian sewajarnya oleh setiap wanita kerana ia mungkin memberi petanda yang tidak baik kepada kesihatan anda.


Apa itu keputihan?

Keputihan merupakan cairan lendir yang keluar daripada faraj dan berwarna keputih-putihan dengan sifat-sifat yang pelbagai; bergantung kepada punca masalah tersebut.

Jenis-jenis masalah keputihan

  • Berwarna jernih, tidak berbau & tidak gatal
    Keputihan jenis ini adalah normal dan biasanya berlaku 2 minggu menjelang haid, sekitar waktu subur dan semasa mengandung. Ianya juga boleh dihasilkan sekiranya terlalu stress.

  • Berwarna putih, berair & berbau
    Mereka yang mengalami keputihan jenis ini biasanya berasa gatal sekitar faraj dan sakit ketika membuang air kecil. Ini berpunca daripada jangkitan sejenis kulat yang dikenali sebagai candida albicans.

  • Putih pekat, melekit dan berbau
    Keputihan jenis ini biasanya berpunca daripada radang pada serviks & vagina. Masalah ini turut disebabkan oleh jangkitan candida albicans.

  • Coklat dan berair
    Dalam kes ini, ianya berpunya daripada masalah pembuluh darah pada serviks atau endometriosis. Warna coklat tersebut boleh disebabkan oleh pendarahan seperti keguguran, haid yang tidak teratur atau luka dalaman.

  • Merah muda, cair dan tidak berbau
    Situasi ini biasanya terjadi di setelah melahirkan anak. Ianya juga mungkin petanda berlaku pendarahan di pangkal rahim, rahim ataupun faraj. Masalah ini juga boleh disebabkan oleh hormon estrogen yang berlebihan.

  • Kelabu dengan garis berdarah serta berbau busuk
    Keputihan jenis ini jarang berlaku dan berkemungkinan sebagai petanda awal kanser.

  • Kuning kehijauan, gatal, berbau busuk
    Sekiranya keputihan yang anda alami seperti ini dan anda berasa sakit di sekitar kawasan kemaluan serta mempunyai tanda kemerahan di faraj, anda mungkin terkena jangkitan kuman protozoa trichomonas vaginalis.

  • Kuning dan kental
    Keputihan jenis ini menyebabkan anda terasa panas dan gatal pada kemaluan serta sakit ketika membuang air kecil. Ianya disebabkan jangkitan nisseria gonorrhoe.

Punca berlaku masalah keputihan

Secara amnya, masalah keputihan adalah berpunca dari jangkitan kuman samaada bakteria atau kulat. Punca jangkitan ini adalah disebabkan :

1. Masalah Kebersihan

Anda perlu memastikan faraj perlu dibersihkan selepas membuang air atau bersama dengan suami. Ia perlu dibasuh dengan air bersih atau gunakan pencuci yang sesuai. Faraj juga mestilah selalu kering untuk mengelakkan jangkitan dan risiko keputihan. Faraj yang lembap akan mudah dijangkiti kuman.
2. Hormon Tidak Stabil
Hormon yang tidak stabil juga boleh menyebabkan masalah keputihan.
  • Pengeluaran hormon pembiakan semasa hamil boleh memudahkan kulat melekat pada dinding faraj.
  • Pengambilan ubat, khasnya antibiotik yang berlebihan untuk jangka masa yang panjang menyebabkan bakteria semula jadi pada bahagian faraj mati dan ini secara tidak langsung menyumbang kepada pertumbuhan microorganisma patogen seperti bakteria atau kulat.
  • Wanita yang mengalami tekanan akibat daripada masalah peribadi atau gangguan emosi yang lain akan mempengaruhi aktiviti normal otak dalam mengkordinasikan penghasilan hormon yang seimbang.
  • Pengambilan pil perancang keluarga atau pil pencegah kehamilan turut menyumbang kepada ketidakseimbangan hormon dalam darah
3. Kencing Manis
Biasanya penghidap kencing manis selringkali menghadapi masalah keputihan. Ini adalah kerana tahap gula yang tinggi dalam rembesan faraj menyebabkan kulat tumbuh dengan banyak dan membiak di bahagian faraj.

Merawat masalah keputihan dengan Set Keputihan Shaklee

  • Mengurangkan rasa gatal akibat jangkitan cengan cepat.
  • Menghilangkan bau busuk pada faraj.
  • Membuang toksik dalam tubuh.
  • Tubuh lebih kuat melawan jangkitan kuman.


2. Garlic Complex

  • Menghalang jangkitan kuman dan kulat pada faraj.
  • Menghilangkan keputihan dengan cepat.
  • Mengimbangi tahap gula pesakit diabetis dan mengurangkan keputihan

Testimoni Set Keputihan Shaklee

Testimoni 1


Testimoni 2

Testimoni 3


Bagi anda yang menghadapi masalah keputihan ini, jangan lah bersedih. cubalah produk Shaklee. Saya pon dulu juga hadapi masalah yang sama. Tapi atas ikhtiar ini, masalah ini dah takde. Alhamdulillah. Jika anda inginkan Set Keputihan Shaklee, hubungi saya dengan segera. Pembelian produk dari blog ini melayakkan anda untuk mendapatkan konsultasi secara PERCUMA.. Jom!



Tuesday, 27 December 2016

7 sebab utama kenapa Shaklee tak bahaya untuk buah pinggang


Lambakan vitamin di pasaran pada masa sekarang memang sangat-sangat merisaukan kita para pengguna. Malah nak memilih vitamin apa yang terbaik untuk kita juga semakin susah memandangkan rata-rata vitamin memberikan testimoni-testimoni yang hebat-hebat belaka. Walau bagaimanapun, sehebat mana pun testimoni itu, adakah vitamin itu selamat untuk penggunaan jangka masa panjang?

Persoalan yg paling penting sekali ialah selamat ker untuk buah pinggang kita?  Maklum la banyak betul kita dengar tentang ramai pesakit buah pinggang ni di sebabkan terlalu banyak ambil supplement. 

Bagi kami para pengguna Shaklee pula, ada sebab mengapa kami pilih Shaklee sebagai pilihan terbaik buat kami. Bila dah decide untuk mengambil Shaklee sebagai vitamin pilihan bermaksud kami dah ada fakta yg membuatkan kami tetap memilih Shaklee. Jadi di sini saya kongsikan fakta-fakta yang boleh membantu menjawab persoalan tentang buah pinggang tu. 

7 sebab utama kenapa Shaklee tak bahaya untuk buah pinggang

  •  DIJAMIN 100% DARI BAHAN ORGANIK

Produk Shaklee dihasilkan daripada 100% bahan organik dan produknya memang 100% bebas daripada bahan sintetik. Organik tu kan selamat bukan saja untuk buah pinggang tapi pada seluruh tubuh kita. Mesti ada yang tanya camana kami tau organik? Jawapannya pernah tak anda baca tentang pengedar-pengedar Shaklee dijemput ker Main HQ di California tu...kat sana lah para saintis Shaklee tunjuk kepada pengguna Shaklee seluruh dunia bagaimana mereka hasilkan produk. Dari situlah kami pengedar Shaklee amat yakin untuk terus menggunakan Shaklee

  •  PRODUK KESIHATAN TERTUA DI DUNIA 



Produk Shaklee dah pun berusia 100 tahun. Vitalea tu pun dah berusia 100 tahun & selama 100 tahun ni takde pulak rekod yang penggunanya claim produk ni menyebabkan buah pinggang mereka rosak atau menyebabkan kematian. Kalau ada mesti dah viral satu dunia. Kan?

  •  VITAMIN MUDAH LARUT 
kredit to portalsihat.com

Kesemua vitamin Shaklee mudah larut di dalam air. Selalunya lepas 1 jam vitamin akan larut & diserap oleh badan kita. Jika vitamin tu mudah larut dan mudah diserap oleh badan kita, tak sempat nak sampai ke buah pinggang. vitamin Shaklee dah larut dulu

  •  ADA LANDMARK STUDY 

Cukup meyakinkan bila ada Landmark Study. Bukan senang nak buat tu tau. Dan bukan senang Shaklee nak merisikokan companynya untuk dijadikan kajian daripada pihak ke-3, kalau result teruk boleh jatuh reputasi company. Tapi Shaklee tak jatuh sebab result memang tip top. Makin bertambah la kami yakin yang produk Shaklee selamat untuk buah pinggang.


  • PENGASAS PRODUK SHAKLEE BEBAS DARIPADA PENYAKIT BUAH PINGGANG

Dr. Forrest C. Shaklee pengasas produk ini pergi meninggalkan legasinya pada usia 90 tahun & beliau bebas daripada penyakit buah pinggang. Sebelum beliau launch produk pertama Shaklee pun beliau dah menjadi pengguna tegar produknya. Jadi, kenapa masih takut nak makan Shaklee??


  • PENGGUNA SHAKLEE TEGAR LEBIH 20 TAHUN BEBAS MASALAH BUAH PINGGANG


Ada ramai pengguna Shaklee di Malaysia ni mengamalkan Shaklee lebih dari 20 tahun. Setakat ni mereka langsung tak ada masalah buah pinggang malah kekal sihat tanpa ada masalah penyakit kronik..demam-demam biasa tu mungkin ada la kan...tipu la kalau mereka tak pernah demam. Betul tak?


  • PESAKIT BUAH PINGGANG PULIH LEPAS MENGAMALKAN PRODUK SHAKLEE


Ramai yang risau amik Shaklee selamat tak untuk buah pinggang? Jangan risau, seperti yang saya katakan tadi, vitamin Shaklee ni larut air, tak dan pon nak sampai ke buah pinggang, vitamin pon dah larut. Sebagai bukti jom tengok gambarajah di bawah ni :



Kesimpulannya, dari anda ambil sebarang supplement yang diragui keselamatannya dalam jangka masa panjang, lebih baik anda ambil Shaklee yang memang terbukti berkesan melalui kajian saintifik yang dilakukan. Selain itu, kajian-kajian yang dilakukan ni telah dibukukan di dalam jurnal-jurnal sebagai rujukan untuk kita semua.

Ok, bagi anda yang ingin mendapatkan produk Shaklee cepat-cepat hubungi saya ya.. Sebarang pembelian produk dari blog ini akan mendapat konsultasi secara PERCUMA



Hai Saya Inajay

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.