Latest Posts

Monday, 12 June 2017

8 sebab utama kenapa anda perlu percaya kualiti dan keselamatan produk Shaklee

Tak dinafikan sekarang ni supplement tumbuh merata bak cendawan. Terlalu banyak syarikat-syarikat yang mengiklankan produk-produk supplement mereka. Persoalannya kat sini, selamat ke pengambilan produk-produk ni untuk jangkamasa panjang? Selamat ke dari bahan-bahan terlarang? 

Dengan Shaklee, kita tak perlu nak risau pon sebab kualiti dan keselamatan produk Shaklee adalah dijamin.

8 sebab utama kenapa anda perlu percaya kualiti dan keselamatan produk Shaklee


1) Shaklee telah menyaring lebih dari 350 bahan cemar, racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baru- bukan tu saja, Shaklee turut menyaring bahan tercemar lain termasuk logam berat, sisa pelarut, kehadiran radiasi dan pencemaran mikrob. 


2) Shaklee menjalankan lebih daripada 250 ujian racun serangga.
- ujian serangga ini telah melebihi syarat United States Pharmacopeia (USP)

3) Shaklee telah melakukan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun
- Ujian ini adalah bertujuan untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan oleh semua lapisan masyarakat

4) Tiada tambahan pengawet, pemanis atau perisa tiruan
- Bagi memastikan Shaklee adalah 100% dari bahan semuladi, produk Shaklee tiada satu pun yang mengandungi 
tambahan pengawet, pemanis atau perisa tiruan

5) Bebas gluten
-Produk Shaklee adalah bebas gluten ini adalah baik bagi mereka yang mengalami alahan dengan gluten. Bila produk bebas gluten, maka kita berpeluang memiliki usus dan sistem penghadaman yang lebih sihat

6) Bukan GMO
-Produk Shaklee adalah bebas GMO dan telah disahkan melalui Program Pengekalan Identiti- iaitu program yang paling dipercayai untuk memastikan sesuatu produk itu bukan GMO dari peringkat biji benih hinggalah ke proses pengilangan

7) Terbiodegrasi
- Produk Get Clean Home Care Shaklee tidak mengandungi fosfat, nitrat atau borat. 

8) Shaklee tidak melakukan ujian ke atas haiwan
Produk Shaklee tidak diuji ke atas haiwan malah ia diuji ke atas manusia

Dengan 8 sebab ini maka sesuailah dengan kata-kata dari pengasas Shakle sendiri, Dr. Forest C. Shaklee :

Kami percayakan kualiti, kualiti adalah keutamaan

Nak dapatkan Produk Shaklee? Anda boleh dapatkan Produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Friday, 26 May 2017

Krim Semulajadi Paling Sesuai Untuk Masalah Kulit Kering

Korang tau tak hampir semua krim atau losyen yang ada di pasaran mempunyai bahan-bahan yang akan mendatangkan kesan buruk dalam jangka masa panjang seperti :


  • Beta hydroxy acids: Salicylic acid, 3-hydroxypropionic acid, trethocanic acid and tropic acid pada krim pemutih muka.
  • Krim sunscreens: Avobenzone, homosalate, octisalate, octocrylene, oxybenzone, oxtinoxate, menthyl anthranilate and oxtocrylene.
  • Bahan pemutih kulit seperti hydroquinone, idrochinone and quinol/1-4 dihydroxy benzene/1-4 hydroxy benzene.
  • Bahan plastik dan pengawet mengandungi propyl, butyl, isopropyl, isobutyl dan methyl parabens.
  • Bahan plastik dan pewangi sentetik mengandungi diethyl dan dibutyl phthalates.
Dan banyak lagi...


Macamana cara nak elakkan guna krim ni jika kulit saya kering? Jawapannya dah tentulah Krim Herbal Blend Shaklee


Apa itu Krim Herbal Blend Shaklee?


Krim yang diperbuat dari bahan-bahan herba seperti :

  • Sage leaf - merawat masalah kulit dan gigitan serangga
  • Horse Cheesenut Sead - merawat alergi pada kulit
  • Yarrow - menyembuhkan luka
  • Rosemary Leaf - musuh bagi serangga, nyamuk, ulat, lalat dan kumbang
Jika korang hadapi masalah kulit kering, boleh lah cuba krim ni. Sangat-sangat recomended!! Juga sangat sesuai digunakan oleh bayi kerana ia selamat.. 

Nak dapatkan Krim Herbal Blend? Anda boleh dapatkan Krim Herbal Blend dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke KRIM HERBAL BLEND  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda




Wednesday, 24 May 2017

Syukurlah, batuk kering yang dialami selama ni sembuh akhirnya

Pernah tak korang kena batuk yang tak sembuh-sembuh? Dah berbotol ubat batuk ditelan pon tak jugak sembuh.

Alkisahnya.. sorang ni terpaksa ambil Vivix sebab kawan officenya tuduh dia ada TIBI. Aduhai.. terus dia beli Vivix dan kesannya.... baca kat poster ni ye.... 




Nak dapatkan Vivix? Anda boleh dapatkan Vivix dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke VIVIX dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Sakit Osteoartritis Ayah Kian Pulih Dengan Amalkan Suplemen Shaklee

Apa itu Osteoartritis?


Osteoartritis adalah penyakit di mana sendi terasa sakit dan kaku. Biasanya terjadi pada lutut, paha dan tulang belakang. Kadang-kadang, ia juga boleh terjadi pada sendi di tangan. 


Jom kita lihat pengalaman ayah Puan Silawati yang mengalami penyakit Osteoartritis kian pulih dengan supplement Shaklee..

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
.

Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda..Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan..Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana..
Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin....




Nak dapatkan Vitamin untuk Osteoartritis? Anda boleh dapatkan Vitamin untuk Osteoartritis dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vitamin untuk Osteoartritis dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Tuesday, 23 May 2017

Atasi masalah gastrik di bulan puasa tanpa ubat

Gastrik di bulan puasa memang tak dapat dinafikan. Bagi anda yang sememangnya ada masalah gastrik pasti akan menghadapi masalah ni juga semasa berpuasa. Macamana ye nak selesaikan masalah ni? Bagi anda yang menghadapi masalah gastrik, anda boleh cuba mengamalkan Set Gastrik Shaklee.


Apa yang ada dalam Set Gastrik Shaklee?




ESP


  • ESP penting untuk pemulihan (elakkan susu)
  • satu hidangan ESP bersamaan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu rendah lemak, tiada kolestrol, tiada asid uric dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.
  • Kadar Indeks Glisemik yang rendah (G.I) iaitu 39.
  • ESP juga bertindak sebagai pembekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan.
  • Sangat digalakkan diambil semasa bersahur kerana ESP juga termasuk juga di dalam Set Berpuasa Shaklee

PEPERMINT GINGER PLUS


  • Membantu pencernaan dengan merangsang pengaliran cecair pencernaan semulajadi
  • Kombinasi 4 herba dari Barat dan Timur, dan dihasilkan di bawah prosedur standard dengan melalui penggunaan teknologi sains yang terkini.
  • Mengandungi Pudina, Halia, Pokok Adas(fennal) dan cekur manis(anise).

Pudina
Melegakan otot perut, ia mempunyai kesan penenang. Membantu dalam penghadaman, mabuk laut/darat, membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit. Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul daripada rawatan kimoterapi. Pudina merangsang pengeluaran peluh, oleh itu, ia menyekat demam apabila seseorang itu dijangkiti selsema. Perasaan sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan tetap fokus.

Halia - 

Masyarakat Cina telah menggunakan halia lebih dari 2 ribu tahun lamanya. Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan. Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakit haid, loya dan mual angin bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan pesakit wanita; penyelidik di Switzerland medapati halia adalah berkesan sebagai remedi lain seperti merawat mabuk laut. Laporan penyelidikan awal telah merumuskan bahawa halia adalah berkesan dalam merawat/ mencegah masalah kesakitan ketika dalam perjalanan / pengembaraan.

Pokok Adas(fennal) -
Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu. Juga, ia membantu dalam masalah alergi pada saluran usus.

Cekur manis(anise) - 
Digunakan oleh orang-orang Mesir Purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak. Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa, melegakan haba di musim panas dan lembap, memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut


ALFALFA COMPLEX



  • Mengurangkan keasidan dan inflamasi
  • Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut. Memperbaiki masalah salur penghadaman seperti kembung, hyperadicity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit

OSTEMATRIX

  • Memperbaiki hiperaktiviti perut dan Sakit gastrik

Apa kata mereka yang telah mengamalkan Set Gastrik Shaklee?

Testimoni 1


Testimoni 2


Testimoni 3
 Testimoni 4

Testimoni 5

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul... from iReach HD on Vimeo.


Nak dapatkan Set Gastrik Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Gastrik Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SET GASTRIK SHAKLEE dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Monday, 22 May 2017

11 Set Vitamin Shaklee Yang Terlajak Laris Di Pasaran

Bagi memudahkan customer kami, kami telah menyusun beberapa set vitamin yang paling sesuai diambil bergantung pada keperluan mereka. Ini adalah bertujuan untuk memudahkan customer kami membuat pilihan berdasarkan keperluan dan juga bajet mereka. Tapi ingat ye, shaklee bukannya ubat untuk merawat, Shaklee adalah supplement yang membantu untuk menyokong kesihatan.

11 Set Vitamin Shaklee Yang Terlajak Laris Di Pasaran









3) SET PENYUSUAN IBU




4) SET KAWALAN GULA




5) SET KURUS




6) SET KESIHATAN JANTUNG




7) SET TEKANAN DARAH TINGGI




8) SET RESDUNG




9) SET KESUBURAN 



10) SET KOLESTROL TINGGI




11) SET DETOKS




Nak dapatkan Set Vitamin Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Vitamin Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SET VITAMIN SHAKLEE dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Tips rawat masalah buasir ketika hamil

Aduhh!!! stressnya kalau terkena buasir time hamil ni.. Ditambah pulak masalah sembelit, lagi teruk la keadaan buasir tu. Bila bersalin pulak, lagi bertambah teruk. Eh, jom la kita tonton video ni. Perkongsian pengalaman dari Puan Farah Qurratun Aini yang dah bebas dari masalah buasir setelah mengamalkan produk Shaklee





Nak dapatkan Set Berpantang Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Berpantang Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke SET BERPANTANG SHAKLEE dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



**Pembelian produk dari pengedar yang tidak berpengalaman menyebabkan anda tidak dapat konsultasi yang terbaik untuk menyelesaikan masalah anda

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.