Tuesday, 4 December 2012

Year End Sale 2012 : Shaklee Collagen Powder. Kelas kau jah!!



Yes! Yes! Yes! Seronok bebenor Cik Kiah mendengor bila Shaklee umumkan promosi Disember ni pasal Shaklee Collagen Powder. Ye lah dah lama menunggu promosi ni. Masuk ni dah 2 kotak saya gunakan kolagen Shaklee ni. Kesannya kulit saya jadi lembut sangat. Bukan tu je rasa diri ni cun je bila berdepan dengan suami. Hihihi... 

Ramai gak yang kata puas hati bila guna kolagen Shaklee ni. Paling cepat ada yang dalam 5 hari dah rasa perubahan ketara pada kulit. Kalo dulu tumit kaki tu kasar je.. Bila makan kolagen kulit kat tumit kaki tu dah lembut. Alahai terasa diri ni macam muda lagi. Bila dah ada promosi macam ni time ni la saya nak buat stok. Tak rugi beli banyak2. 

Tak percaya? Jom kita baca testimonial kat bawah ni :


Saya sharekan satu je dulu ye.. Ada banyak lagi testimonial pasal kolagen Shaklee ni. Kalau anda nak tahu apa Shaklee Collagen Powder ni boleh klik sini

PROMOSI DISEMBER 2012 :

* Beli 6 PERCUMA 1
* PERCUMA keahlian Shaklee
* Beli 3 kotak pon boleh dapat PERCUMA keahlian Shaklee
* Dapat CASH dari Shaklee di setiap pertengahan bulan
* Dapat konsultasi pengambilan produk secara PERCUMA

* Boleh kongsi beli dengan adik beradik, kawan2, sedara mara, jiran tetangga
* Perubahan pada kulit dapat dirasai dalam masa 5 hari pengambilan

Jom! Jom! dapatkan Shaklee Collagen Powder hari ini. Promosi hanya sah sepanjang Disember 2012. Ia terbukti berkesan. Cepat2 hubungi saya. Takkan saya je nak cantik kan? Anda pon mesti nak cantik jugak kan?



* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 

Wednesday, 28 November 2012

Vitamin Shaklee Untuk Lelaki

Ramai juga yang bertanya pada saya "Takde ke vitamin Shaklee yang sesuai untuk lelaki?" Jawapannya mesti la ada..Selama ni ramai yang ingat vitamin Shaklee ni hanya untuk orang perempuan je. Sebenarnya tidak. Vitamin Shaklee sesuai untuk seisi keluarga. Dari kanak-kanak berumut setahun hingga lah dewasa dan warga tua. Sebelum tu mestilah mendapat konsultasi yang betul dari pengedar vitamin anda. Tapi hari ni saya nak share la sket tentang vitamin apa yang boleh dicadangkan untuk lelaki.. tak kira la adik lelaki, abang ke.. suami ke.. boifren ke.. eh??
Secara asasnya vitamin yang sesuai untuk lelaki adalah seperti di bawah ni :
  1. Vitalea              - Pemberi tenaga segera
  2. B Complex        - Memastikan kesihatan fungsi saraf, meredakan sakit kepala dan tekanan                                  
  3. Vita C               - Meingkatkan sistem imun
  4. Ostematrix        - Menguatkan tulang dan memberikan kecergasan dalam menjalankan aktiviti harian




Gambar sekadar hiasan (handsome kan? hihihi..)


Vitamin kesuburan untuk lelaki :


Vitamin asas - Vitalea, B complex, Vitamin C

Vit E - Pengambilan 600 IU - 800 IU vit E sehari mampu meningkatkan kiraan sperma lelaki

         - meningkatkan kelestarian seksual dan tenaga dengan membekalkan lebih oksigen

Zinc - Memperbaiki masalah prostat. Kajian menunjukkan pengambilan harian zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat
          dalam kadar 70%
       - Pengambilan zinc dalam jangka masa panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, meninggikan kiraan sperma,
       - Memberikan keupayaan seks yang bertenaga
   

"Zinc adalah khazanah lelaki"

Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zinc yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, perkembangan yang kecil, kiraan sperma yang rendah dan kemerosotan fungsi seksual,




* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750  




Tuesday, 27 November 2012

Emakku dah gila collagen!!


Seronokkan bila dengar cerita dari Puan Radhiah kita tentang kolagen Shaklee.  Kolagen Shaklee dikatakan kolagen yang hebat sebab ia merupakan kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kalau anda nak tahu, ikan merah hidup di dalam laut sedalam 5000m dan boleh menahan tekanan sehinga 20 paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam. Tak semua ikan mampu hidup di dalam laut yang bertekanan tinggi. Sebab tu la ikan merah ni adalah sumber kolagen yang lasak.





\
Bukan utk tujuan kecantikan kulit saja, Collagen Powder ni juga membantu untuk fungsi-fungsi lain:

Mencantik dan menyuburkan rambut - Kandungan kolagen dalam lapisan korium merupakan bekalan nutrisi kepada epidermis dan rambut. Kekurangan kolagen menyebabkan rambut kering dan bercabang.

Mencantikkan kuku – Kurang kolagen boleh menyebabkan kuku kusam dan mudah patah.

Menegangkan payudara – Ini pasti disukai semua.. syhhhh!

Menguatkan tulang – Masalah osteoporosis dan kekejangan kaki adalah berpunca darpadai kehilangan kolagen yang membentuk 80% daripada jumlah kepadatan tulang sedangkan kehilangan kalsium, magnesium dan fosforus hanya 20%. Jadi kita perlukan kolagen untuk tulang yang sihat.


Kalau anda nak tau penting atau tak pengambilan kolagen ni boleh klik sini  Hmm ingat tau.. Kita ni semakin hari semakin meningkat usia.. So tak salah kalau dari sekarang kita dah mula mengambil kolagen sebagai langkah persediaan untuk sentiasa nampak muda.. Bagi sesiapa yang teruja nak mendapatkan kolagen Shaklee cepat2 la hubungi saya sebelum ia habis dijual di pasaran Malaysia..Jom order skarang!!



* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 



Sunday, 25 November 2012

Set Triple M - Pilihan kebanyakan ibu-ibu menyusu

Ramai yang bertanyakan pada saya macamana saya boleh menyusukan anak2 kembar saya tu hingga usia mereka dah 2 tahun? Malah umur anak2 saya tu dah lebih pon dari 2 tahun mereka tetap nak menyusu dengan saya. Anda nak jadi macam saya? Jom saya kongsikan. Saya mengamalkan pemakanan supplemen. Supplemen yang saya ambil adalah  Set Triple M

Apa itu Set Triple M?

Set Triple M adalah 6 jenis vitamin yang digabungkan untuk menjadikan ibu dan anak sihat dan sekaligus menjadi milkbooster. 


Kenapa Set Triple M menjadi pilihan saya dan juga ibu-ibu diluar sana? 

1) Badan lebih bertenaga almaklum nak jadi SUPERMOM, SUPERWIFE, SUPERWORKER ni bukan mudah yea. Tambahan pula tidur yang kurang lena sebab sering berjaga untuk susukan anak.


(2) Susu menjadi lebih pekat kerana nutrisi yang ada serta membuatkan anak lebih cepat kenyang. Dengan kata mudahnya, kurang mengempeng atau bergayut

(3) Breast cepat penuh selepas sesi pam atau direct feeding kerana protein dan kalsium merupakan komposisi utama di dalam susu badan. Kilang penghasilan susu badan memerlukan protein serta kalsium dan juga serat sebagai makanan untuk menghasilkan susu dengan cepat.

(4) Kulit muka menjadi cantik, mulus,anjal dan lebih berseri kerana B-complex, Vitamin C dan ESP adalah antara vitamin yang mencantikkan kulit. Vitamin C penting untuk pembentukan kolagen dan protein adalah bahan asas untuk pembentukan sel kulit yang sihat serta sempurna.

(5) Masalah sembelit saya hilang dengan pengambilan OsteMatrix. OsteMatrix adalah gabungan calcium, magnesium, Vitamin D dan banyak lagi. Calcium tanpa magnesium menjadi punca sembelit dan kehadiran magnesium melembutkan najis ( Sorry jika rasa kotor tapi fakta ni)

(6) Hubungan suami isteri lebih mantap dengan kehadiran Alfalfa. Hint terbesar adalah berfungsi sebagai KACIP FATIMAH. Alfalfa akan mengetatkan kembali vagina wanita malah dapat membantu mengatasi masalah keputihan.**

(7) Sesuai untuk mommies yang sedang mengalami masalah penyusuan seperti susu merudum, mahupun mommies yang ingin membuat stok EBM.



Testimonial pengguna



Anda nak cuba? Jom sms/call saya segera untuk mendapatkan supplement ini demi kebaikan anak dan ibu. Ramai yang berpuas hati apabila mengamalkan supplement ni. Tentu anda rugi jika tidak mencuba. Jangan risau konsultasi akan diberikan secara percuma selepas pembelian dibuat. 


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 

Wednesday, 21 November 2012

Bagaimana GLA Complex meningkatkan peluang hamil

Sedih juga kadang2 bila mendengar keluhan dari kawan2 yang sudah lama berumah tangga tapi masih belum dikurniakan anak. Ada juga setelah mendapat anak yang pertama terpaksa menunggu sekian lama untuk hamil kali kedua. Semua ini adalah anugerah Allah. Bila melihat keadaan ini terasa diri ini sangat bersyukur atas nikmat yang Allah berikan kepada kami selama ini. Alhamdulillah ya Allah. 

Sejak GLA Complex diperkenalkan di pasaran Malaysia, ramai juga yang mengatakan GLA Complex boleh meningkatkan peluang hamil. Tapi macamana ye? Nak tau macamana anda kenalah baca entri saya ni sampai habis. Bagi yang belum pernah mendengar GLA Complex ni boleh  klik sini  Ia adalah salah satu supplement yang juga mendapat tempat di hati pelanggan kami. 


Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil?

GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil? GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^

Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda.

Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.

Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdela sampai sebulan 2-3 kali bertelur

Puan2 yang mahukan tips cepat hamill dengan GLA Complex boleh hubungi saya… Tips & bantuan cepat hamil percuma untuk setiap pembelian GLA dari blog mommatwinz sahaja. Hubungi saya sekarang untuk pesanan!


Tuesday, 13 November 2012

Alfalfa mampu melegakan kesukaran saya bernafas ketika diserang athma

 Kalau anda semua nak tahu, saya mula dijangkiti athma sejak saya berumur 4 tahun. Menurut kata ibu saya, saya berjangkit dengan sepupu saya ketika berkongsi minuman semasa kecik. Saya ingat lagi sebab terlampau teruk sangat diserang athma saya pernah ditahan di hospital untuk beberapa hari. Susahnya saya nak bernafas masa tu Allah saje yang tahu. 

Saya mula sedar athma saya jarang menyerang bila saya mengamalkan set B setiap hari. Dalam set B tu ada vitalea, bcomplex, vit c dan alfalfa. Nak tahu maklumat lanjut berkenaan set B klik sini. Mulanya saya mengambil set B untuk penyusuan si kembar, tapi Alhamdulillah dalam masa yang sama, saya dapati athma saya kurang menyerang. Khasiat alfalfa itu sendiri yang boleh mengubati athma..





"Jika anda juga penghidap athma, cuba amalkan 2 - 4  biji alfalfa setiap hari. Dan yang pastinya saya sedar bila saya rasa sukar untuk bernafas, saya akan terus mengambil 2 biji alfalfa dan dalam masa lebih kurang 5 minit saya sudah boleh bernafas seperti biasa. Alhamdulillah, semua penyembuhan ini dengan izin Allah. Kita sebagai manusia hanya berusaha, berdoa dan bertawakal. Anda di luar sana boleh cuba apa yang saya amalkan ni. Alfalfa memang banyak khasiatnya. insyaAllah.."


Jika anda ingin dapatkan supplemen ini anda boleh cuba Set B, set G atau set F. Boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut ye.. 



* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Jom Makan Vitamin” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - Jom Makan Vitamin-
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 




Sunday, 11 November 2012

Fungsi setiap vitamin yang terkandung dalam Set Penyusuan Shaklee

Tidak dinafikan, Set Penyusuan Shaklee adalah di antara set2 vitamin yang paling mendapat perhatian daripada para pelanggan. Malah, saya juga mula menggunakan Shaklee dengan set penyusuan. Setelah beberapa bulan menggunakannya saya mula jatuh cinta dan terus menggunakannya sampai ke hari ini dan seterusnya. 

Set Penyusuan Shaklee terbahagi kepada 4 set semuanya iaitu :

  1. Set B
  2. Set Eu Four Pack
  3. Set E
  4. Set 3M


Set B




1) VITA LEA

 Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

2) B COMPLEX

*Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

3) VITAMIN C

Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

4) ALFAFA

*Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. 

* Alfalfa tidak boleh diambil oleh pesakit SLE dan mereka yang alergi terhadap alfalfa.
* Sesuai untuk ibu yang TIDAK  mempunyai masalah penyusuan



Set Eu Four Pack






1) VITA LEA


 Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.


2) B COMPLEX


Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.


3) VITAMIN C


Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.


4) OSTEMATRIX

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia membantu membanyakkan susu secara tidak langsung. Jika anda perasan, ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.Jika anda mengalami masalah ini pengambilan set ini amat digalakkan


Set E



1) VITA LEA


 Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.


2) B COMPLEX

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

3) VITAMIN C

Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

4) ALFAFA

*Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. 

4) OSTEMATRIX

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia membantu membanyakkan susu secara tidak langsung. Jika anda perasan, ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.Jika anda mengalami masalah ini pengambilan set ini amat digalakkan


Set 3M



1) VITA LEA



 Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

2) B COMPLEX

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

3) VITAMIN C

Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

4) ALFAFA

*Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. 

4) OSTEMATRIX

Kelebihan Ostematrix Shaklee ialah ia mengandungi gabungan kalsium karbonat, kalsium sitrat dan kalsium sitrat malet disamping magnesium dan vitamin D yang mana ia membantu membanyakkan susu secara tidak langsung. Jika anda perasan, ada sesetengah ibu yang apabila melalui menstrual (period) susunya akan merundum…ini disebabkan kekurangan kalsium yang kritikal di saat badan mengeluarkan darah kotor yang perlu disingkirkan.Jika anda mengalami masalah ini pengambilan set ini amat digalakkan

5) ESP

Komposisi utama susu ibu adalah protein, diikuti dengan kalsium, dan barulah vitamin, mineral, lemak dll.
Protien adalah makanan sel yang mana kita tahu 25% badan kita adalah protein, unsur kedua terbesar selepas air (75% badan kita adalah air). Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.


*Sangat dicadangkan untuk ibu yang mengalami masalah penyusuan.





* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Jom Makan Vitamin” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - Jom Makan Vitamin-
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 


Khasiat alfalfa kepada wanita dan lelaki.

Ha... jangan ingat alfalfa ni untuk perempuan je ye. Lelaki pon boleh tau.. Kalau anda nak tau apa itu alfalfa boleh klik sini

Khasiat alfalfa :

1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkita dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…

Jika anda nak dapatkan alfalfa dengan harga istimewa jom sms saya.. Bulan ni ada promosi istmewa untuk alfalfa. Jangan ketinggalan untuk rebut peluang ni ye..


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook Mommatwinz Shoppe untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - Jom Makan Vitamin-
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp :             013-6969805      
Shaklee ID : 859750

Thursday, 8 November 2012

Suami suka bila saya makan alfalfa

Ha.. menarikkan tajuk post saya ari ni? Memang la menarik.. Saya nak share la sket citer tentang alfalfa ni. Selain dari khasiat untuk mengubati penyakit, alfalfa juga berfungsi untuk keintiman suami isteri tau.. Banyak juga saya terima komen2 menarik dari pengamal tegar alfalfa Shaklee ni.




Cerita dari kakak saya (sambil malu2 nak citer) :

'"Malam tadi suami aku komen "makin sedap" hahahahha!!! Selama ni aku makan produk lain tak de pon dia komen.. Tapi makan alfalfa dia komen plak."


Ni cerita dari Puan Dilla pulak :

nak cerita..tp mmg MEMALUKAN & agak LUCAH sikit..tp itu lah kenyataannya!!

senjak dilla makan vitamin shaklee ni. mmg bnyk sgt perubahan pada diri dilla.

1) lepas 1bln mkn alfalfa..mmg senang nk membuang, tak de lagi darah..pas tu seminggu 5 atau 6 kali membuang..kalau dulu kadang2 tu seminggu 1 kali je.

2) yg paling best sekali..HASBEN PUJI!!!!ni dilla belum mkn Vit E lagi..dia kata makin sedap dan bersih!!aaawwww, tak kuasa tau..thx to ALFALFA!..korang paham2 jelah kita org pompuan ni mcmn kan..especially waktu mlm, rupa2nya boleh ada keputihan waktu tu tu ye..sekarang ni mmg clear n bersih…….

credit


Lain pulak dengan citer Puan Sofea :


"Hubungan semakin intim Itu lah rahsia sofea. Mendapat pujian dari suami setelah mengamalkan Alfalfa . Niat nak makan alfalfa sebagai milk booster lain pulak jadi nya..heeehee.. tq shaklee

credit


Kenapa ye alfalfa ni orang kata juga vitamin keintiman? Alfalfa dikatakan macam tu sebab alfalfa berfungsi sama seperti kacip fatimah, membantu masalah keintiman suami dan isteri. So jangan ingat alfafa ni sebagai milk booster sahaja ye.. :) Ok jom dapatkan alfalfa ari ni... yang penting dapatkan alfalfa Shaklee ye.. Kenapa alfalfa Shaklee? jom klik sini


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Mommatwinz Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Salam Sihat, Cantik & Ceria ~ Inajay - Jom Makan Vitamin-
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : Jom Makan Vitamin
Phone, sms / whatsapp :             013-6969805      
Shaklee ID : 859750



Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.