Monday, 28 January 2013

Joint Health Tablet membuatkan kaki mak dah tak sakit lagi

Ingat tak sebelum ni saya ada sharekan tentang kebaikan Advance Joint Health Tablet? Bagi anda yang nak tau apa kebaikan Advance Joint Tablet jom KLIK SINI. Hari ni saya nak sharekan beberapa testimoni beberapa pengguna yang telah memberikan vitamin ni kepada ibu bapa mereka. Maklum la bila dah berusia semua dah mula sakit-sakit. Jom kita baca :


Testimoni daripada Puan Siti Sarah :



Testimoni daripada Puan Hazwah :



Testimoni daripada Puan Masyitah :


Best sangat bila baca testimoni diorang ni. Tak salah kan kalau kita sebagai anak memberikan sesuatu yang terbaik buat ibu bapa kita sebagai membalas jasa mereka. Takkan kita nak tengok orang tua kita sakit sentiasa. Tak sampai hati dibuatnya. Tapi, vitamin ni bukan untuk orang tua saje ye.. Orang muda pon boleh jugak tau. Jom kita baca testimoni seterusnya :


Testmoni daripada Puan Nurul : 



Testimoni daripada Puan Hasmah :


Ok, bagi anda yang berminat nak dapatkan Advance Joint Health Tablet dari Shaklee, boleh la hubungi saya. Jangan risau konsultasi pemakanan akan diberikan secara percuma dan harga special hanya untuk anda!!!

* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : http://www.facebook.com/mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750  



Sunday, 27 January 2013

Vitamin ibu hamil : Fungsi dan faedahnya

Teringat masa kali pertama disahkan hamil dulu. Rasa seronoknya bukan main lagi. Maklum la bila dah kawin mesti tak sabar nak ada baby. Masa saya tau saya ngandung dulu, saya ada kat office. Ingat lagi, kawan2 yang belikan "pregnancy test" untuk saya. Pada hal time tu saya relax je. Dorang yang over excited. Bila saya keluar toilet je saya tunjuk la pregnancy test tu kat kawan-kawan saya.. Ada dua line! Sah saya mengandung. Apa lagi time tu semua kawan-kawan saya menjerit happy. Indahnya saat tu kan :)

Eh, tapi kali ni saya bukan nak citer pasal pengalaman saya mengandung tau, saya nak citer pasal vitamin untuk ibu hamil. Sejak kebelakangan ni makin ramai ibu-ibu hamil yang bertanyakan pada saya tentang vitamin Shaklee untuk ibu hamil. Secara jujurnya, bukan semua vitamin Shaklee sesuai diambil oleh ibu hamil. Amat penting bagi ibu hamil mendapat konsultasi yang betul daripada doktor dan penjual vitamin tersebut sebelum   mengambil sebarang ubat-ubatan atau vitamin,

Vitamin untuk ibu hamil dan faedahnya




  • Protein : untuk membina sel. Sel terbina dari protein. tanpa protein, pembinaan dan perkembangan sel boleh terbantut.
  •  Multivitamin dengan zat besi : demi memastikan sel mendapat semua vitamin penting dalam membentuk organ. Zat besi penting untuk pembinaan darah dan pembesaran janin. Pengambilan vitale@multivitamin shaklee secara konsisten membantu menstabilkan bacaan HB darah ibu yang hamil.
  • B complex : penting untuk pembinaan sel darah, saraf dan beberapa organ penting termasuk tengkorak kepala
  • Vitamin C : Pembentukan kolagen dan membantu sistem antibodi
  • Kalsium : Pembinaan sel darah merah serta tulang bayi
  • Omega : Membantu pembentukan sel otak. Pengambilan hanya dibenarkan selepas bulan ke 4 kehamilan
Untuk memudahkan ibu-ibu memilih vitamin apa yang perlu dimakan, kami telah menyediakan beberapa set vitamin khas untuk ibu-ibu yang sedang hamil :

SET 1- utk 1st trimester 
  • Multivitamin (LENGKAP DGN IRON & ACID FOLIC)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • vitamin C
  • Ostematrix (calcium) 

SET 2 – utk 2nd & 3rd trimester

  • Multivitamin (LENGKAP DGN IRON & ACID FOLIC) ,
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • Vitamin C
  • Ostematrix (calcium) 
  • Omega Guard (MINYAK IKAN, DHA)
Walaubagaimanapun, terdapat juga vitamin-vitamin yang dilarang sama sekali untuk ibu hamil mengambilnya kerana jika diambil di awal kehamilan, dikhuatiri akan menyebabkan keguguran.Biasanya diawal kehamilan, imunisasi ibu memang rendah kerana hendak memberi laluan bayi membesar dalam rahim si ibu. Oleh itu, pengambilan vitamin yang mengandungi antioksida yang tinggi akan memberi risiko keguguran pada janin.

Vitamin yang dilarang semasa hamil :
  • Vitamin E 
  • Alfalfa
  • GLA complex
  • Vivix
  • Cinch Shake
Setiap ibu yang hamil pasti mahukan anak di dalam kandungannya sihat dan bila besar nanti menjadi anak yang pintar. Sebelum itu, kesihatan ibu haruslah dijaga. Di Shaklee memang sudah tersedia vitamin-vitamin ini hanya terserah kepada anda untuk memilihnya. Tepuk dada tanya selera :). Nak order vitamin-vitamin ni dengan harga special? Jom hubungi saya segera !!! 



* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : http://www.facebook.com/mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750  

Sunday, 13 January 2013

Kekalkan sendi yang sihat dengan 3 langkah

Faedah mengekalkan kesihatan sendi yang berpanjangan.
  • Bebas bergerak sepanjang masa
  • Memelihara sendi yang kuat
  • Mengelakkan sakit sendi seperti arthritis, Osteoarthritis (OA), Tendinitis dan sebagainya
Arthritis

 Shaklee menyediakan tiga jenis vitamin yang berfungsi untuk mengekalkan kesihatan sendi.:


Langkah 1 

  • Bantu kekalkan tulang rawan yang sihat dengan Advance Joint Health Tablet

Kenapa Advance Joint Health Tablet?

  • Mengandungi Ekstrak Boswellia yang terbukti dalam kajian klinikal mampu meningkatkan keselesaan sendi dalam jangkamasa seawal 5 hari - hampir 28% lebih pantas dari yang didakwa dari satu jenama terkemuka !








  • Mengandungi Ekstrak Jagung yang membekalkan sumber glukosamin yang pekat. Glukosamin adalah satu jenis gula amino yang berfungsi sebagai blok utama pembinaan struktur rawan dan cecair diantara  tulang (sebagai pelincir)
  • Mengandungi Vitamin C yang bertindak sebagai kolagen untuk percantuman sel.
  • Mengandungi Zinc, Kuprum dan Mangganes : Sejenis mineral surih yang diperlukan untuk membina tisu penghubung.


Langkah 2 : 

  • Mengurangkan inflamasi (keradangan) dengan Omega Guard

Kenapa Omega Guard?

Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkan kesihatan sendi daripada mengambil glukosamina sahaja.

Omega-3

•Melambatkan degradasi tulang rawan
•Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi - mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
•Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit


Langkah 3:

  • Mengekalkan sel tulang yang sihat dengan Ostematrix

Kenapa Ostematrix?
  • Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga bantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis. 
  • Ostematrix lebih dari kalsium. 
Kandungan yang terdapat di dalam Ostematrix


Dengan adanya cadangan vitamin-vitamin di atas, terpulanglah kepada anda untuk memilihnya. Bagi kami di Shaklee kami hanya menyediakan vitamin semulajadi yang terbaik buat anda. Bagi anda yang mementingkan kesihatan dan pencegahan awal, sudah tentu sudah mula mengamalkan gaya hidup yang sihat dan mengamalkan pemakanan dan supplemen bagi menjamin kesihatan yang memuaskan. Jika anda nak dapatkan lebih konsultasi jom hubungi saya bila-bila masa je :)


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!~ Website : http://mommatwinz.blogspot.comFaceBook : Azrina Mohd JaafarFan Page : http://www.facebook.com/mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805Shaklee ID : 859750  

Sunday, 6 January 2013

Mengapa makan vitamin tapi tiada kesan?

Ada juga segelintir pengamal vitamin merungut kenapa mereka ambil vitamin tapi takde nampak kesan pun? Lebih-lebih lagi mereka yang baru mengamalkan pengambilan supplemen yang ingin melihat kesan dengan cepat. Sebagai contoh, ambil vitamin untuk kurangkan berat badan tetapi merungut kenapa berat badannya masih tak turun-turun. Perlu diingatkan di sini makan vitamin tak sama kesannya dengan ubat. Nak tahu apa beza vitamin dan ubat? Tunggu entri saya akan datang ye.. 



Bagi menjawab persoalan di atas, jom kita lihat kat bawah ni beberapa faktor yang menyebabkan terjadinya masalah ini :-

1. Merasakan minum air kosong tidak penting

Ramai yang ada masalah untuk amalkan minum air masak kosong dan lebih suka yang bewarna dan berperisa. Air yang manis boleh meningkatkan kepekatan darah serta menyebabkan kegemukan.
Kita disarankan mengamalkan banyak minum air masak apabila mengamalkan pengambilan vitamin supaya penyerapan vitamin oleh tubuh berlaku dengan lebih baik.

2. Gemar makan banyak vitamin sekaligus dalam suatu masa

Apabila kita makan semua vitamin secara sekaligus, ini meningkatkan kepekatan darah kita hanya pada masa-masa tertentu. Ramai yang suka amalkan ini apabila waktu hendak tidur sedangkan pada masa selepas itu kita akan kurang minum air. Maka cuba agih-agihkan pengambilan vitamin anda mengikut kesesuaian dan keperluan anda agar kepekatan darah tidak meningkat secara mendadak pada satu satu masa. Ini juga membantu agar buah pinggang tidak terlalu dibebani pada satu satu masa tertentu sahaja.

3. Mengambil vitamin bersama ubat

Sekiranya anda dalam pemantauan doktor atas masalah kesihatan, elakkan mengambil ubat secara serentak dengan pengambilan vitamin kerana ini hanya akan menyebabkan darah bercelaru dan tidak dapat menyerap vitamin dengan baik. Cuba sediakan jadual, sekiranya selepas makan pagi anda mengambil ubat doktor maka anda boleh amalkan vitamin pada waktu tengahari atau malam. Namun sekiranya anda perlu makan ubat secara berturutan, pagi dan petang, maka amalkan vitamin selepas 1-2 jam selepas pengambilan ubat doktor.

4. Pengambilan kafien yang tinggi dalam diet harian 

Tahukah anda pengambilan kafien boleh merosakkan vitamin yang sedia ada dalam badan? Maka pengambilan minum yang berkafien yang tinggi secara berterusan boleh membazirkan vitamin yang kita amalkan selama ini. Maka kita tidak akan mendapat kesan seperti yang diharapkan sama sekali disebabkan vitamin rosak disebabkan pengambilan kafien secara berterusan.

5, Tidak tahu pantang larang makan vitamin.

Tahukah anda pengambilan multivitamin yang lengkap dengan zat besi tidak boleh diambil bersama air susu? Ini kerana ia akan mengganggu penyerapan zat besi itu sendiri. Tahukah anda vitamin E tidak boleh diambil bersama alfalfa kerana alfalfa boleh mengganggu penyerapan vitamin E oleh tubuh badan manusia. Ada beberapa lagi yang perlu kita ketahui seperti pengambilan Alfalfa tidak disarankan untuk ibu mengandung kerana boleh mengakibatkan risiko keguguran di awal kehamilan.



Ha.. banyak jugakkan info-info yang perlu kita tahu sebelum, semasa dan sesudah mengambil vitamin. Dengan adanya info yang saya sharekan dari blog Pn Norita ini dapatlah kiranya kita mengambil berat berkenaan faktor-faktor yang disebutkan di atas.


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : http://www.facebook.com/mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 

Friday, 4 January 2013

Cegah sakit sendi dengan Shaklee Advance Joint Health Tablet


Tahukan anda? Satu daripada lima orang di Malaysia akan mengidap penyakit arthritis. 

Apa itu Arthritis?


Athritis adalah salah satu jenis penyakit sendi yang juga dikenali sebagai penyakit radang sendi. Arthritis juga merupakan penyakit kronik pada sendi-sendi dan juga melibatkan beberapa organ-organ lain. Pada usia 30 sehingga 50 tahun, seseorang itu akan lebih berisiko untuk mendapat penyakit ni, Wanita yang belum mengalami putus haid pula adalah lebih berisiko untuk mendapat penyakit Arthritis ini berbanding kaum lelaki.

Simptom-simptom sendi yang tidak sihat :



  • Ketegangan
  • Lenguh
  • Bengkak
  • Kesakitan
  • Berkeriut atau bunyi klik bising

Jenis - jenis sendi yang tidak sihat :

Arthritis
Rheumatoid arthritis (RA) 


•Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir. Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA . 







Osteoarthritis (OA) 




•Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain.
•Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.






Seliuh


•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.







Tendinitis


•Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.
•Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.








Cegah sakit sendi dengan Advance Joint Health Tablet

Apa itu Shaklee Advance Joint Health Tablet?



Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi. 

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.



Kajian klinikal mendapati ekstrak boswelia dalam Advanced Joint Health Tablet berkesan dalam masa 5 hari  pengambilan dan ia lebih berkesan berbanding jenama terkemuka Osteo Bi-Flex®1 dalam kategori yang sama.



Anda nak dapatkan vitamin ni? Jika anda seorang yang memeliki kehidupan yang aktif dan sentiasa ingin bebas bergerak, jom hubungi saya segera. Kebetulan bulan Januari 2013 ni ada promosi harga istimewa untuk Shaklee Advance Joint Health Tablet. Jom dapatkan segera untuk anda, suami/isteri anda, org tua anda dan sesiapa saja orang yang anda sayangi. 


* Sila klik LIKE fanpage kami di facebook “Momma Twinz Vitamin Shoppe” untuk ikuti pelbagai promosi terkini!!!
~ Website : http://mommatwinz.blogspot.com
FaceBook : Azrina Mohd Jaafar
Fan Page : http://www.facebook.com/mommatwinzshoppe
Phone, sms / whatsapp : 013-6969805
Shaklee ID : 859750 
 

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.