Monday, 25 April 2016

Jom Singkir Parasit

Apa itu parasit?


Parasit? Apa tu? Tak penah dengar pon? Ha jom kita fahami apa itu parasit.. Parasit adalah satu organisma yang masuk ke dalam tubuh badan kita, hidup dengan memakan nutrien di dalam badan kita dan tinggalkan toksin pulak dalam badan kita. Kita boleh umpamakan parasit ni macam tetamu yang tak diundang yang menyusahkan!

SERANGAN PARASIT ke dalam tubuh badan manusia adalah sejenis penyakit yang tersembunyi. Tak ramai orang sedar yang mereka sebenarnya dah diserang parasit sebab simptom-simptom jangkitan parasit ni dah sama dengan penyakit lain.

Antara jenis2 parasit yg biasa menyerang manusia adalah cacing tambang (paru2 dan usus), anisakis (cacing dalam ikan & biasa berpindah ke usus manusia bila makan ikan mentah), cacing gelang (menyerang usus, paru2, otak & hati), Acanthamoeba (bila tak bersihkan contact lense), dan banyak lagi.


Tanda-tanda serangan Parasit

  •  kelesuan
  •  stress
  •  tekanan perasaan
  •  sering dalam keadaan 'blur'
  •  kembung
  •  berat badan menurun
  •  alergi
  •  sensitif terhadap makanan/persekitaran
  •  sering sakit
  •  kegatalan pada bahagian sulit
  •  sakit otot & sendi
  •  sembelit atau cirit-birit
  •  ketidakstabilan haid
  •  ekzema
  •  teringin benda manis
  •  sukar tidur dan sukar bangun
  •  eye floaters

*Kesan jangkitan parasit yang tidak dirawat amat bahaya. Ia boleb menyebabkan kanser!

Macamana Nak Singkir Parasit?

  1. Parasit hidup gembira bila ada bekalan gula, jadi benda pertama kita kena buat ialah kurangkan pengambilan gula.
  2. Makan makanan yang mengandungi 'anti-parasit' seperti nanas, betik, kranberi, buah tin dan biji labu.
  3. Mengambil makanan yang tinggi kandungan Vitamin A, B Compleks, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin K, Kalsium, Protein dan Zat Besi.
  4. Mengambil makanan yang tinggi serat.
  5. Mengamalkan bawang putih kerana ia mengandungi sulfur semulajadi yang boleh menghalau parasit.
  6. Minum air bertapis secukupnya.
  7. Mengamalkan kismis terutama untuk anak-anak.
  8. Elakkan memakan tumbuhan yang tumbuh di dalam parit.
  9. Basuh dan masak makanan dengan sempurna sebelum memakannya.
  10. Cuci pakaian dalam, cadar dan selimut secara kerap dengan air hangat.
  11. Pastikan seisi rumah mencuci tangan dengan bersih terutama selepas menggunakan tandas dan sebelum mengendalikan makanan.
  12. Cuci rumah dengan kerap, terutama bilik tidur. Jangan lupa gunakan Basic H!
Cuba korang google macamana rupabentuk parasit tu. Geli sangat!! Cuba bayangkan parasit2 ni hidup kt dalam tubuh badan kita. Mesti x sanggup kan? Shaklee ada menyediakan supplement2 yang sesuai untuk singkirkan parasit ni. Next entry saya akan cerita pasal set-set nyah parasit ni ye.. Stay tune :)



Nak dapatkan supplement Shaklee?

Hubungi saya:

Azrina Mohd Jaafar
Pengedar Sah Shaklee
ID : 859750
COD : Putra Height, USJ, Kepong
0136969805

Tuesday, 19 April 2016

11 Kebaikan Utama Pengambilan Omega Guard

Sempena dengan promosi Shaklee yang super best Omega Guard  bulan April ni.. Jom kita mendalami lagi apa yang best sangat Omega Guard ni sampai orang sanggup borong berbotol-botol untuk makan seisi keluarga


11 Kebaikan Utama Pengambilan Omega Guard:



  • Membantu menyeimbangkan hormon wanita yang menyebabkan PMS, melicinkan kulit dan menjadikan kulit kelihatan kemerah-merahan
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok
  • Dapat menghindarkan kolestrol, menghindar pembekuan darah didalam badan, mengawal masalah obesiti.
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori (sangat digalakkan pengambilan bagi ibu hamil terutama kandungan yang berada di dalam 3 bulan terakhir fasa kehamilan)
  • Membantu menguatkan keupayaan daya ingatan dan pembelajaran (amat sesuai diambil oleh pelajar)
  • Membantu meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Menentang kanser
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah insomnia
  • Membantu mengurangkan tekanan.
Ha.. Bestkan bila dah tau pasal Omega Guard ni.. Sebenanya banyak lagi yang best tentang Omega Guard ni.. Next time kita citer lagi ye.. So jangan lupa grab promo rege murah Omega bulan ni.. Rugi kalo x ambil peluang. 


Shaklee ID : 859750
0136969805

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.