Monday, 22 August 2016

LANDMARK STUDY - Bukti Shaklee adalah supplement terbaik di dunia

Apa maksud landmark study?


Landmark study bermaksud kajian yang dilakukan bertujuan untuk membuktikan sesuatu perkara tu dinilai dan dilihat oleh semua orang. Selain itu,  untuk mengkaji keberkesan produk Shaklee dalam jangka masa panjang (40-50 tahun lepas makan produk Shaklee). Landmark study dijalankan oleh mereka yang pakar dalam bidang berkaitan dan kajian yang dibuat juga boleh dinilai atau dinilai semula oleh mana-mana pakar/pihak ketiga di bidang berkaitan.


Kenapa Shaklee sanggup buat Landmark Study?




Sebenarnya hanya Shaklee je satu-satunya syarikat supplement di dunia ni yang ada landmark study. Shaklee beriya-iya nak buat landmark study ni sebab bila Mr. Roger Barnett (CEO Shaklee) ni beli company Shaklee, dia rasa tak puas hati sebab orang dok kata Shaklee ni bagus. Semua company boleh claim produk dia bagus tapi mana landmark studynye? Betul tak? Lagi pon, Shaklee nak membuktikan bahawa produknya betul-betul mampu meningkatkan taraf kesihatan para pengamalnya. Dengan sebab ni lah pada tahun 2007, Mr. Roger Barnett telah melantik National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) iaitu satu badan survey di bawah National Center for Health Statistics (NCHS) yang dipercayai mempunyai reputasi yang tinggi dalam membuat survey berkaitan dengan status kesihatan dan nutrisi penduduk US untuk membuat landmark study berkaitan Shaklee. Dahsyat kan?

NHANES pulak telah melantik Dr. Gladys Block iaitu wakil dari satu institusi penyelidikan yang hebat iaitu University of California, Berkeley (UC-Berkeley) untuk mengetuai study ni. Doktor ni bukan calang-calang orang tau. Beliau ni adalah antara orang yang hebat dalam bidang Epidemiologi & Public Health Nutrition. Baik buruk dari hasil ujikaji ni beliau akan tetap publishkan. Yang buat piramid makanan yang biasa kita guna tu doktor ni lah.. Hebat tak hebat?


Macamana landmark study ni dibuat?

Pada mulanya, pihak UC Berkeley School of Public ni memang dah ada kajian dah ke atas 2 golongan:
1. Golongan yg tak ambil supplemen langsung. Cuma jaga pemakanan/diet sahaja.

2. Golongan yg ambil 1 jenis supplemen sahaja. Bukan jenama Shaklee.
Untuk Shaklee Landmark Study ni, Shaklee minta kepada pihak pengkaji ni untuk masukkan 1 lagi golongan untuk ujikaji perbandingan; iaitu mereka yg telah 20 tahun mengamalkan Vitalizer (multivitamin) Shaklee. 


Apakah hasil Landmark Study Shaklee ni?

Tadaaa!! Ini lah hasil keputusan secara detail Landmark Study yg dilakukan ke atas 3 golongan ini oleh pihak UC Berkeley School of Public Health; di mana:
1. BIRU - Golongan yg tidak mengambil apa-apa supplemen. Hanya menjaga pemakanan/diet sahaja.

2. MERAH - Golongan yg mengambil 1 jenis vitamin/supplemen sahaja jenama lain.
3. HIJAU - Golongan yg mengamalkan supplemen Shaklee selama 20 tahun.


Keputusannya adalah seperti berikut:


👉
 Responden HIJAU mempunyai 11% paras nisbah kolesterol yg lebih rendah berbanding HDL. Dalam bacaan kolesterol badan kita, HDL mewakili 'kolesterol baik'. Manakala LDL adalah 'kolesterol jahat'. Responden HIJAU memiliki nisbah antara keduanya ini lebih rendah. Bermaksud, paras HDL yg tinggi/baik dalam badan responden HIJAU mampu menyingkirkan LDL yg jahat bagi memastikan bacaan total cholesterol yg normal.

👉
 Responden HIJAU mempunyai 33% paras trigliserida yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Trigliserida adalah lemak dalam bentuk kimia yg terkandung di dalam makanan & juga tubuh manusia. Lebih rendah kadar trigliserida bermaksud jantung & badan seseorang itu adalah lebih sihat.

👉
 Responden HIJAU mempunyai 36% paras homocysteine yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Homocysteine adalah asid amino yg dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita. Lebih rendah paras homocysteine ini, maka lebih optimum taraf kesihatan jantung & badan kita.


Responden HIJAU mempunyai 59% paras protein C-Reaktif yg lebih rendah berbanding responden BIRU & MERAH. Protein C-Reaktif ini terkandung di dalam darah kita. Lebih tinggi kadar protein C-Reaktif ini, maka badan kita akan lebih sensitif & mudah terjejas oleh biological stress akibat response badan terhadap ancaman-ancaman yg menjejaskan kesihatan. Bila kadar protein C-Reaktif lebih rendah, bermaksud badan akan lebih sihat & taraf kesihatan sukar terjejas.
👉
 Responden HIJAU juga mempunyai risiko yg lebih rendah dalam mendapat penyakit kritikal seperti diabetes, serangan jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke & penyakit koronari jantung.


💥 Nota penting:


Responden HIJAU mengamalkan Vitalizer Shaklee yg mengandungi:
 Vitalea with iron formula (multivitamin lengkap)
 Caroto-E-Omega
 B + C Complex
 Optiflora Probiotics


Kesimpulannya, berdasarkan Shaklee Landmark Study yang dibuat ni, maka jelas terbukti bahawa JENAMA SUPPLEMEN yang anda ambil adalah AMAT PENTING. Malah, hanya dengan menjaga pemakanan/diet sahaja juga tidak cukup untuk menjadikan kesihatan kita pada paras yang paling optimum. Kenapa? Kerana kita juga terdedah kepada pelbagai pencemaran tanpa sedar serta faktor physical & biological stress setiap hari, setiap waktu, setiap saat. Malah air kosong yg kita minum & udara yg kita sedut setiap hari juga tidak lagi suci sepenuhnya. 

Maka atas bukti hasil Shaklee Landmark Study inilah yg menjadikan SHAKLEE SEMEMANGNYA TIDAK SAMA dengan mana-mana jenama lain di dunia. So, jangan kata "ala, sama je aku beli vitamin kat farmasi. Lagi senang. Tak payah nak cari ejen bagai". NO. It's TOTALLY different. Melainkan, jenama yang anda ambil itu juga mempunyai bukti hasil dari Landmark Study juga.

Jom amalkan Shaklee tanpa rasa was-was sikit pon kerana Shaklee adalah supplement yang paling terbaik di dunia.. Berbanggalah kerana anda semua makan Shaklee.. 

0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.