Monday, 24 October 2016

6 Sebab Utama Kenapa Saya Setia BerShaklee Hingga Kini

Setiap apa yang kita lakukan pasti ada tujuan.. Macam saya bershaklee ni mesti ada tujuan yang nak capai kalau tak sia2 je lah apa yang saya buat selama ni.. Meh saya share  sket antara tujuan saya buat Shaklee ni :

❤ Menjadi surirumah yang berpendapatan.
Bila kita berpendapatan, sekurang2nya kita boleh bantu suami. Selain tu kita boleh beli apa yang kita nak tanpa guna duit suami.

❤ Nak bebas hutang.
Dengan bershaklee ni saya nak settlekan semua hutang2 saya yang ada. Eh, kalau ada hutang saya pada anda2 yang masih belum dijelaskan bagitau saya ye.. 😎😎

❤ Nak bebas masalah kewangan.
Fuh bestkan kalo kita takde masalah kewangan. Bila bebas kewangan nak g travel pon senang. Saya suka travel. Bumi Allah ni luas.. Tak salah kita nak lihat keindahan ciptaanNya. Tak nak g Mekah ke? Eh opkos la nak.. ni dag termasuk la tu..

❤ Untuk pendidikan anak-anak..
Zaman sekarang ni semua perlukan duit. Nak anak belajar kat tempat yang terbaik mesti memerlukan perbelanjaan yang besar. Dengan bonus Shaklee ni dapat la menabung untuk keperluan anak2 di masa akan datang.

❤ Ingin membantu ahli keluarga dan orang ramai.
Tak kisah la dari sudut kewangan, kesihatan ke.. janji dapat tolong orang

❤ Ingin belajar lebih lagi ilmu kesihatan. Sejak bershaklee ni macam2 jenis penyakit yang saya dah tahu dan belajar. Penyakit yang tak penah saya dengar selama ni pon banyak. So bila dah tau ilmu2 ni saya nak sebarkan kepada masyarakat semua tentang betapa pentingnya kita jaga kesihatan

Cukup la setakat ni dulu point2 yang saya nak share. Kalo ada idea lagi saya share next time ye.. 😎😎

Anda ada hadapi masalah kesihatan? Meh  whatsapp saya di 0136969805. Mana la tau saya boleh bantu.. 😊😊

Jangan lupa promosi Omega Guard masih berlangsung ye.. Tak nak beli 6 botol beli 2 botol pon jadi.. leh jimat 5%. Kalau beli 6 opkos la lagi jimat siap free pulak sebotol. Ok. Jom roger sy cepat2..

Nak join team saya buat Shaklee pon meh roger saya k.. 😎


Kenapa surirumah perlukan Omega Guard?

KENAPA KITA PERLUKAN OMEGA GUARD?

Biasanya orang kaitkan Omega-3 (komponen asid lemak omega dlm Omega Guard) dengan perkembangan minda kanak-kanak. Sebenarnya Omega Guard ni sangat banyak fungsinya terutama kepada ibu-ibu yang sangat sibuk menguruskan rumahtangga seharian.

🐟 Meningkatkan fungsi GREY MATTER. Grey matter adalah komponen otak yg utama, yang berfungsi menghantar signal kepada saraf2 yang lain. Ia memainkan peranan dalam peningkatan tisu otak di bahagian KEGEMBIRAAN.

Jadi kalau asyik sedih2, amalkan Omega Guard ye!

🐟 Dalam satu kajian yg diterbitkan oleh Neuroendocrinol Letter membuktikan bahawa masalah disipline, ketidakjujuran, malah kecenderungan nak buat benda tidak baik ada kaitannya dengan kekurangan serum Omega-3 dalam otak.

Haaaa, kalau SUKAR NAK MENDISIPLINKAN DIRI, amalkanlah Omega Guard ye.

🐟Jurnal Biology Pshyciatry menerbitkan satu kajian bahawa orang yang mengalami tekanan perasaan mengalami kekurangan omega 3 dalam otak.

Jadi kalau asyik STRESS sila amal Omega Guard bersama B Complex.

🐟 Terdapat banyak kajian yang membuktikan kekurangan Omega 3 ada kaitannya dengan masalah sukar untuk mengingat terutama oerkara2 yang dipelajari.

Jadi kalau nak cepat tangkap & cepat ingat, amalkan Omega Guard ye.

🐟Amalkan Omega Guard supaya jimat masa nak belajar benda baru....sekali baca/dengar terus faham.

Jadi amalkan Omega Guard bersama doa dimudahkan kefahaman.... Supaya kita cepat dan mudah tangkap. Takdela berbulan2 sangkut kat bab sama sebab tak faham2 😅

Dan agar happy selalu, Omega Guard mesti ambil setiap hari!

Bulan ni kan ada promo Omega... Pastikan korang borong untuk diri sendiri. Sebotol tu guna sebulan je tau kalo amik ikut dos. Tu baru kita sorang. Belum lagi husben dan anak2. Untuk mak ayah jangan lupa... Penyakit nyanyuk pun dikaitkan dengan kekurangan Omega-3 tau. Sama2 kita jaga ahli keluarga kita.

& kalau korang nak tau, masalah2 mental seperti perasaan agresif, suka buat jenayah, fidofilia semua tu ada kaitan dengan kekurangan Omega-3. Dalam Al- Quran pun ada sebut tentang makan ikan

❤❤kesemua fakta di atas back up by studies, bukan cakap2 kosong atau assumption je❤❤

Kredit : Lyna Noh

Saya Pengedar Sah Shaklee
ID: 859750
0136969805


Tuesday, 18 October 2016

Kepentingan pengambilan Vitamin C untuk kanak-kanak

Ini lah di antara wajah-wajah cinta hati saya. Anak dara saya tak de dalam gambar ni sebab gi sekolah. Hihi..

Si kembo ni suka sangat makan Chewable Vit C ni.. setiap kali kalau mama bukak laptop nak buat order mesti pesan "Mama jangan lupa order Vit C tau"
Saya memang lebih rela anak-anak saya hisap vit C ni dari dok nak hisap gula-gula yang tak berfaedah tu. Rasanya yang masam-masam manis memang anak-anak suka. Kesannya anak-anak saya jarang sakit dan jarang demam. Syukur Alhamdulillah..

Vitamin C sebenarnya sangat penting bagi kanak-kanak sebab :

Vitamin C membina otot yang sihat.
Kanak-kanak yang aktif sedang membina otot-otot mereka maka vitamin C sangat penting bagi memastikan otot-otot mereka terbina dengan baik.

Vitamin C meningkatkan imuniti tubuh 
Membesarkan anak-anak zaman sekarang dan dibandar lebih mudah terdedah pada pencemaran udara. Apabila imuniti badan kuat, maka keberangkalian mereka untuk diserang demam, selsema dan sebarang penyakit adalah sangat tipis.

Vitamin C sangat penting untuk penyerapan zat besi. 
Kanak-kanak yang sedang membesar sangat memerlukan zat besi. Tanpa vitamin C, zat besi tidak boleh diserap.

Vitamin C penting untuk penyembuhan
Kanak-kanak apabila bermain sering terjatuh dan terluka. Dengan pengambilan vitamin C kadar penyembuhan adalah lebih cepat.

Atas kesedaran inilah saya akan pastikan anak-anak saya makan Vitamin C setiap hari... harganya pon tak mahal. RM 39.75 je.. 😍😍😍. Tapi kalau tak dikawal pengambilannya, mau sehari sebotol pon boleh habis di makan dek si kemba ni.. hihi....

Nak order Chewable Vitamin C ni untuk anak anda? Meh whatsapp saya cepat-cepat di 0136969805

Vitamin kegemaran saya

Secara jujurnya.. semua vitamin Shaklee yang saya makan saya suka.. dah la natural.. berkesan pulak tu.. Alhamdulillah...tak yah dah nak risau sintetik ke. Ada bahan terlarang ke..
Tapi, dalam banyak-banyak vitamin Shaklee yang saya makan, saya paaaaaaaaaling suka ESP... ESP ni kalau nak cerita pasal khasiatnya sampai esok pon tak abes. Memang best. Hanya siapa yang amalkan secara konsisten je tau betapa bestnya ESP ni.
Mula-mula saya terdetik nak try ESP ni sebab nak tambahkan susu time nyusukan si kembo 5 tahun lepas. Apa yang saya dapat bila 1st time mkn ESP ni susu jadi pekat dan bertambah banyak. Alhamdulillah. Syukur sangat. Lama kelamaan saya rasa saya makin bertenaga pulak dari sebelum-sebelumnya. Bulan puasa ni Alhamdulillah tetap bertenaga walau pun menyusukan. Selain tu berat badan pon dapat dikurangkan sebab bila makan ESP kita akan rasa kenyang.. kulit pon lembab je rasa. Best kan??
Sebab tu lah saya terus jatuh Chenta dengan ESP. Semua boleh makan ESP. Student, lelaki, perempuan, ibu hamil, ibu menyusukan, mak ayah kita pon boleh..
Nak tau lebih lanjut pasal ESP? Jom KLIK


Ha bestkan ESP ni. Tak tau camana nak order? Ha meh whatsapp saya cepat-cepat di 0136969805. Jika anda beli produk dengan saya, saya akan berikan konsultasi secara PERCUMA.

Bagaimana kisah Shaklee saya bermula

ist kembar lahir dengan berat 1.75kg

2nd kembar lahir dengan berat 1.45kg


Kisah Shaklee saya bermula sejak 5 tahun yang lalu bila saya sibuk mencari supplement penyusuan. Masa tu saya menghadapi masalah tidak cukup stok EBM. Anak-anak kembar saya menghadapi masalah kurang berat badan semasa dilahirkan menyebabkan mereka dijaga rapi di wad NICU HUKM selama sebulan.
Sepanjang mereka di wad NICU, mereka diberikan susu melalui tiub. Setiap hari saya memerah susu untuk mereka. Oleh kerana sudah biasa menyusu mgunakan tiub dan botol susu, mereka dah tak nak menyusu secara direct dengan saya. Terpaksalah saya memerah susu dan susu yang diperah tu diberikan kepada anak-anak kembar saya yang menyebabkan stok EBM tidak mencukupi.
Alhamdulillah, saya bertemu dengan Set Penyusuan Shaklee. Set penyusuan ni memang sangat-sangat berkesan kerana saya dapat pam susu sebanyak 25oz setiap hari dipejabat. Sehingga ada kawan-kawan yang menggelarkan saya 'Hantu Susu'. Hehehe.
Selain tu, badan saya tetap bertenaga apabila bekerja walaupun setiap malam saya tak cukup tidur. Faham-faham je la menjaga anak kembar macamana. Syukur juga pada masa tu si kembar dah mula mahu menyusu dengan saya. Oleh sebab saya dah rasa macamana keberkesanan produk Shaklee, saya masih mengamalkannya hingga sekarang.

Pengalaman menjana pendapatan sebanyak RMXXXX angka sebulan dengan Shaklee menyebabkan saya telah mengambil keputusan untuk meletakkan jawatan disektor awam setelah melahirkan anak yang keempat pada awal tahun ini. Alhamdulillah, saya dapat membesarkan anak kecil saya sendiri tanpa dihantar ke pengasuh. Ini memang cita-cita saya dari dulu. Saya boleh menjana pendapatan secara online sambil menjaga anak dirumah. Seronok kan?
Di samping dapat meningkatkan tahap kesihatan seisi keluarga, pendapatan sampingan juga boleh diperolehi dengan Shaklee. Itu lah sebabnya SHAKLEE MEMANG BEST!!!!

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.