Saturday, 11 November 2017

Rahsia buat duit dengan Shaklee sampai Roger Barnett pun tak tahu

Saja la nak share, Sabtu yang lepas (4 November 2017) leader group besar kami adakan kelas khas untuk anak-anak buahnya tentang rahsia buat duit dengan Shaklee sampaikan CEO Shaklee dekat US (Roger Barnett) tu pun tak tahu. 


Sebelum leader kami umumkan tempat kat mana nak buat kelas ni, saya tak decide pon nak pergi. Takut kelas yang nak diadakan tu jauh. Nak-nak pulak anak ada training bola pulak pagi tu memang husband tak dapat nak hantar la. Malam sebelum hari nak di adakan kelas tu leader pon bagitau yang kelas ni akan diadakan di HQ Shaklee di Bandar Sunway. Ini peluang yang bagus! Alhamdulillah, Allah gerakkan hati saya untuk pergi. Saya pun naik LRT dari Putra Height, seterusnya naik BRT dari perhentian USJ dan berhenti di stesen Sunmed (berdekatan dengan HQ Shaklee). Ni la pengalaman pertama saya naik LRT dari Putra Height tau bersama anak kecik saya tu. Beranikan diri untuk ilmu yang sangat-sangat berharga.


saya pon nak bergamba jugak. hehehe..

Alhamdulillah, memang tak sia-sia datang kelas ni. Banyak sangat ilmu dan idea bisnes yang saya dapat dari kelas ni. Terbuka terus minda saya ni untuk jadi lebih kreatif berbisnes. Nak bisnes ni kena ada ilmu. Kalau takde ilmu, agak susah la sikit. Terima kasih kepada leader dan kawan-kawan yang sudi berkongsi idea yang sangat-sangat bernas. Walaupun makin ramai yang buat bisnes Shaklee ni, tapi dalam kelas ni kami diajar teknik rahsia untuk bersaing secara sihat dan walaupun ramai pengedar Shaklee ada kat Malaysia ni,  customer tetap akan beli dengan kita jugak. Best tak? Balik dari kelas tu dalam otak ni terus fikir macam-macam cara nak kembangkan bisnes ni. Fuh! Memang best.

Anda nak tau ke apa rahsianya tu? Kalau nak tau ada syaratnya. Kena la join team 'Mommatwinz Empire' dulu. Bila dah join, memang confirm saya akan sharekan semuanya. Memang tak dinafikan buat bisnes Shaklee memang best . Bagi anda yang nak buat side income dari rumah tu boleh la hubungi saya ye. Jangan fikir lama-lama tau nanti diri sendiri yang rugi.


Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750

Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Thursday, 9 November 2017

Eh! Nenek umur 87 tahun pun masih nampak sihat dan bertenaga. Apa rahsianya?

Dalam usia yang menjangkau 87 tahun, apa yang anda selalu bayangkan? Mesti masing-masing antara kita bayangkan dalam usia macam ni seorang tua yang tak lagi berdaya, jalan terbongkok-bongkok, sakit dan sebagainya. Betul tak? Sebab saya pon bayangkan macam tu jugak.

Sebenarnya tak semua yang berumur 87 tahun ni seperti apa yang kita bayangkan. Masih ada lagi yang sihat dan bertenaga. Buktinya.. 


Gambar kat atas ni dikongsikan oleh rakan saya. Ini neneknya yang dah pon berusia 87 tahun. Tapi tengoklah, masih sihat dan bertenaga lagi kan? Alhamdulillah..

Apa rahsia nenek ni ye masih nampak sihat dan bertenaga? Nenek ini rupa-rupanya adalah pengguna tegar supplement Shaklee. Vitamin yang diambil oleh nenek ni ialah Vitalea dan Ostematrix. Memang terbaik lah.


Apa kelebihan pengambilan Vitalea?


Vitalea adalah multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia diformulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.


Kelebihan pengambilan Vitalea

  • Penambah tenaga segera
  • Pelengkap nutrisi
  • Meningkatkan keupayaan sistem produktif
  • Meningkatkan metabolisme
  • Membantu untuk pertumbuhan sel-sel baru
  • Melindungi fungsi jantung, buah pinggang dan hati

Apa kelebihan pengambilan Ostematrix?



Ostematrix adalah vitamin yang mengandungi kalsium. Ia juga mengandungi mineral lain seperti magnesium, vitamin D, baron, zink, kuprum dan vitamin K. Semua nutrien ini penting dan perlu ada dalam tablet kalsium bagi memastikan penyerapannya 99% didalam badan.




Kelebihan pengambilan Ostematrix

  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (Tulang Rapuh)
  • Memulihkan kekejangan otot dan kebas kaki tangan
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu masalah gastrik
  • Mengurangkan sakit belakang
  • Membantu melegakan sembelit
  • Melegakan sakit kepala

Bagi anda yang nak menjaga kesihatan, Shaklee adalah pilihan vitamin yang terbaik sebab Landmark Study Shaklee telah membuktikan yang Shaklee ni memang selamat, semulajadi dan berkesan.



Anda berminat nak dapatkan vitamin Shaklee? Anda boleh dapatkan vitamin Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Vitamin Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 8 November 2017

Lokasi yang paling menarik untuk majlis perkahwinan bertemakan 'Garden Wedding'

Saje la nak share.. 1 Oktober 2017 yang lepas telah berlangsung majlis perkahwinan adik lelaki saya bertemakan 'Garden Wedding'. Alhamdulillah.. majlis ni berjalan dengan lancar dan penuh meriah. Sebenarnya, saya bukan nak share tentang majlis adik saya ni tapi saya nak share kat mana lokasi majlis perkahwinan adik saya ni. Mana la tau kot-kot ada bakal-bakal pengantin yang nak buat majlis tema Garden Wedding ni.. Boleh la try survey kat tempat ni.

Kita blanje sekeping gambar dulu..

garden weding

Ha.. rasa-rasanya kat mana ni? Dalam hutan tau ni.. Bukan tepi taman.. hehehe.. Kalau dah sebut pasal hutan tu, tak lain tak bukan lokasi majlis kahwin adik saya ni di FRIM, Kepong, Selangor (Forest Research Institute Malaysia). Kalau anda nak tahu, dalam FRIM ni banyak jugak rumah-rumah atau banglo yang boleh disewa untuk berehat atau buat sebarang majlis dan aktiviti. Udara kat sini memang tak disangkal lagi la. Fresh.. Segar bugar mata memandang pokok-pokok hijau. Best sangat.

Jom, saya belanja gambar lagi...


Villa Aromatika FRIM, Kepong

Ok, gambar kat atas ni lah lokasi yang jadi pilihan untuk majlis perkahwinan adik saya (masa ni kerusi dan meja belum susun lagi). Nama lokasi ni Villa Aromatika. FRIM. Banglonya besar.. dan ada kawasan halaman yang sangat luas dan cantik. Dekat halaman ni la kita boleh susun khemah atau buat sebarang aktiviti. 


dari ruang tamu nak ke tingkat atas Villa Aromatika FRIM, Kepong

family area di tingkat atas Villa Aromatika FRIM, Kepong

dalam salah satu bilik di Villa Aromatika FRIM, Kepong

di halaman Villa Aromatika FRIM, Kepong

di halaman Villa Aromatika FRIM, Kepong

Ruang tamu banglo ni sangat lah luas.. boleh main lari-lari sampai kurus lagi. Hehe.. Dekat tingkat atas ada 2 bilik yang sangat-sangat besar, lengkap dengan beberapa buah katil single. Katil size queen atau king tak ada sebab kat sini selalu orang datang buat kursus. Jadi mungkin sebab tu la ada katil size single je.



yeahh pengantin dah sampai

deko meja tetamu yang sangat cantik

meja makan pengantin yang sangat cantik

kakak pengantin pon nak tumpang bergambo
inilah keluarga kami yang sangat happening
Menarik tak? Ok, bagi anda yang nak menempah Villa Aromatika ni boleh la KLIK SINI dan untuk wedding planner pula saya sangat cadangkan anda untuk hubungi En Azroi dari Empayar Bintang. Servis memang tip top, dari katering, khemah dan wedding planner semua dari pakej berbaloi-baloi dari Empayar Bintang. Masakan pun sangat lah sedapnya. 

Sekian saja perkongsian tentang lokasi menarik saya kali ni, next time saya share lokasi lain pulak ye. 


Bagi anda yang berminat nak dapatkan produk Shaklee, boleh dapatkan produk Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Produk Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Friday, 3 November 2017

Dapat hamil kembali selepas mengalami keguguran berulang. Apa rahsianya?

Pasangan suami isteri mana yang tak nak cahaya mata selepas berkahwin. Betul tak? Majoriti semuanya nak anak, orang kata anak-anak ni penyeri dan pelengkap rumah tangga. Walaubagaimanapun perlu diingatkan anak-anak ini adalah rezeki yang diberi oleh Allah SWT dan merupakan amanah yang akan dipersoalkan di akhirat kelak. Bagi pasangan yang belum ada zuriat, mungkin anda boleh baca testimoni Puan Nur yang saya share ni. Mana tau, bila anda mencuba ada pula rezeki anda. Yang penting usaha, tawakal dan doa. Jom kita baca..





First Love with ESP Shaklee----------------------------------------------Dulu cinta pertama saya bersama Shaklee bermula dengan ESP. Pada 2013, saya mengalami keguguran berulang. Jadi my BFF pun suggest untuk try ESP untuk kembalikan kesihatan badan & rahim.

Mula-mula tu teragak2 juga nak cuba. Tapi bila dengar banyak testimoni best so saya pun beli lah setong ESP. Bermula dari itu sehingga kini berpuluh-puluh tong ESP dah saya beli. Puas hati sangat dengan ESP. Dahlah besar tong dia tau! Boleh guna lama. 😘

Bagi masalah saya, minuman protein ESP ini telah membantu cepatkan penyembuhan luka dalam rahim saya yang baru lepas mengalami keguguran. Ia juga bantu untuk kuatkan kembali otot rahim.
Badan pun rasa lebih bertenaga lepas minum ESP. Sebagai bonus, kulit pun menjadi semakin sihat. Gebu tau! 😉

Syukur atas kurniaNya, saya juga dapat hamil kembali selepas amalkan vitamin shaklee & kandungan pun sihat. Kini saya adalah ibu kepada 3 cahaya mata.
Itulah kisah pertama saya mengenali Supplemen Shaklee. Sehingga kini saya adalah pengguna setia ESP serta lain2 produk Shaklee. Jatuh Cinta sangat! 😍




Tak dinafikan banyak sangat kelebihan pengambilan ESP ni tau. Bila anda dah dapat rasakan kesan ESP ni pada anda, pasti anda akan menyesal kalau tertinggal satu hari minum ESP. Tak caya, jom cuba. 


Anda berminat nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805




Thursday, 2 November 2017

Jangan makan Vitamin B, nanti gemuk! Betul ke?

Biasakan tak anda dengar orang cakap, jangan makan vitamin B nanti berat badan naik. Tak nak la makan vitamin B nanti gemuk. Tak pun, makan vitamin B ni nanti tak gemuk ke? Ini la antara soalan atau ayat yang biasa sangat saya dapat bila saya suggest pada customer-customer saya untuk ambil vitamin B atau produk Shaklee di namakan B Complex. Sejauh mana kebenarannya? Meh saya nak habaq...



Kalau anda nak tahu, B Complex Shaklee adalah Vitamin B yang paling lengkap dengan 8 jenis vitamin B. Tak semua Vitamin B yang ada dijual di pasaran tu lengkap tau. Tak caya cuba check. 

Vitamin-vitamin B ni bekerja sama antara satu sama lain untuk membantu kita mengekalkan kesihatan. Apa kelebihan Vitamin B ni ye? Adakah hanya untuk ibu hamil dan hanya untuk yang merancang nak hamil supaya anak tak kena spina bifida?

Spina bifida bermaksud "sumbing tulang belakang". Ia berlaku apabila tiub neural tidak berkembang dengan betul menyebabkan saraf tunjang tidak tertutup sepenuhnya dan terdapat jarakan (gap) di antara vertebra. Saraf tunjang dan saraf-saraf juga tidak berkembang dengan sempurna. 

sumber

Sebenarnya B Complex ni bukan untuk orang hamil atau yang merancang nak dapat anak je patut ambil. Kita semua patut amalkan B Complex sebab banyak sangat kelebihannya. 

Kelebihan pengambilan B Complex


  1. Mengurangkan risiko katarak. Katarak ni bila terjadi selaput dalam mata & mengganggu penglihatan.
  2. Sangat baik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut
  3. Menguatkan imuniti tubuh dengan membantu menjaga sel darah putih.
  4. Vitamin anti stress.
  5. Membantu metabolisma badan terutama hemosystin dan mengurangkan risiko sakit jantung.
  6. Menjaga kesihatan tiroid


Betul ke B Complex ni penyebab berat badan naik?





Sebenarnya, B Complex ni adalah vitamin yang agak 'panas'.  Jadi memang kita perlu minum air yang banyak sekiranya mengamalkan B Complex  (2-3L sehari). 

Makan vitamin perlu minum banyak. Tak kiralah makan vitamin apa sekali pun, kalau tak minum air nanti kita akan rasa lapar sebab otak kita terima isyarat "lapar" bila sel badan kita perlukan air. Itu yang sebabkan kita asyik nak makan je. Jadi, kena MINUM AIR, jangan makan banyak-banyak pulak tau.

Ingat tau, rajin-rajin la MINUM AIR agar kita tak sentiasa rasa lapar.


Monday, 30 October 2017

Akan datang! Produk terbaru Shaklee Baby

Kalau anda nak tahu, siang tadi berlangsungnya Road Show Shaklee tentang kesihatan bayi. Alang-alang ada road show tentang kesihatan baby ni, Shaklee pon perkenalkan kepada kami produk Shaklee yang terbaru yang dinamakan Shaklee Baby. Sebenarnya produk ni belum mula lagi dijual tapi pada yang datang road show hari ni kami diberi keisrtimewaan untuk membeli produk ni terlebih dahulu.. Ha special kan?



Apa yang menarik tentang produk Shaklee Baby ni? 


  • Diuji oleh pakar pediatrik
  • Diuji secara klinikal
  • Bahan semulajadi dan organik
  • Tidak menimbulkan alahan
  • PH seimbang
  • Bahan yang disahkan organik
dan diformulasikan TANPA :

  • Paraben
  • 1,4-dioxan
  • Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • Warna atau wangian tiruan
  • Phthalates
  • Bisphenol-A(BPA)
  • Formaldehid
Semua bahan-bahan di atas ni kebanyakannya terdapat di dalam produk-produk baby di pasaran (tak caya cuba cek label) dan sebenarnya ia memberi kesan yang tidak baik pada kesihatan bayi dalam jangka masa panjang. Dengan Shaklee Baby kita sebagai mak dan ayah ni tak perlu nak risau dah.

Buat masa ni Shaklee Baby yang akan dijual hanya 3 jenis je iaitu :


1) Gentle Wash



2) Soothing Lotion


3) Massage Oil



Walaupun 3 jenis ni je yang akan dijual, ini pon dah rasa cukup happy dah dan ramai mak-mak yang dah tak sabar nak beli produk Shaklee Baby ni. Yang bestnya lagi , Shaklee Baby ni bukan sesuai untuk baby je tau. Bagi yang ada masalah kulit sensitif, ezcema, kulit mudah merekah pon boleh guna. Sesuai sangat la bagi mak-mak yang tak suka dedahkan anak-anak dan keluarga kepada produk-produk yang ada bahan kimia macam selalu ada kat pasaran tu.

Bila saya boleh start beli ni?

Ahaa!! Hujung November ni tau.. ingat hujung November ni.. bila dah mula jual nanti saya akan war-warkan k. Kena cepat-cepat order tau sebab stok katanya limited.. so jangan ketinggalan ye.

Sunday, 29 October 2017

Cara turunkan berat badan dengan Omega Guard Shaklee dan bagaimana ia bertindak

Arrgghhh!!! stressnya.. kenapa la berat badan ni susah sangat nak turun-turun? Ok.. ok.. sabar dulu.. apa kata anda cuba Omega Guard Shaklee.





Apa itu Omega Guard?


Omega Guard merupakan supplement minyak ikan yang terbaik di dunia. Di dalam Omega Guard Shaklee terkandung asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. Ketiga-tiga gabungan ini adalah sangat penting bagi menyokong kesihatan. Tidak semua supplement minyak ikan di pasaran mengandungi kesemua gabungan ini seperti Omega Guard Shaklee. Omega Guard memang pilihan terbaik untuk anda

Omega Guard juga merupakan salah satu supplement Shaklee yang boleh membantu dalam proses menurunkan berat badan. Bagaimana cara ia bertindak? Jom kita baca..

Bagaimana Omega Guard Shaklee membantu menurunkan berat badan

  1. Omega boleh mengurangkan rasa lapar. Pengambilan Omega-3 asid lemak boleh memberi rasa kenyang, dengan itu mengurangkan pengambilan kalori dan membantu dalam penurunan berat badan.

  2. Minyak ikan dapat mengawal pembebasan bahan kimia yang dipanggil serotonin. Serotonin membantu mengawal selera makan dan mood anda.

  3. Omega 3 berfungsi mengurangkan paras insulin anda sepanjang hari. Apabila paras insulin yang tinggi, anda tidak boleh menggunakan lemak untuk pembakaran tenaga. Apabila paras insulin yang tinggi, tahap HGH anda adalah rendah. Omega 3 membantu memastikan paras HGH tinggi dan insulin pula rendah. Memastikan tahap insulin yang stabil adalah kunci utama dalam mengelakkan kencing manis.

  4. Minyak ikan juga secara langsung meningkatkan pengoksidaan lemak dalam sel-sel lemak.


Apa kata mereka yang telah berjaya turunkan berat badan setelah mengamalkan Omega Guard Shaklee
























Anda tak teruja ke nak mencuba Omega Guard Shaklee ni? Lagi pun Omega Guard Shaklee ni memang banyak khasiatnya. Bukan setakat membantu turunkan berat badan je. Banyak khasiat yang lain. Nak turunkan berat badan ni bukan sehari dua je tau. Ambil Omega Guard ni perlu konsisten dan perlu diingatkan selain pengambilan supplement, senaman dan pengambilan makanan yang sihat sangat penting. Jangan pula salahkan Omega Guard ye kalau anda tak jaga semua tu.. So perlu seimbang semuanya. 

Anda berminat nak dapatkan Omega Guard Shaklee? Anda boleh dapatkan Omega Guard Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Omega Guard Shaklee dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


5 sebab utama kenapa ibu yang super sibuk wajib ambil protein soya agar kekal cergas dan sentiasa anggun

Dah jadi ibu ni tak dinafikan memang banyak sangat tanggungjawab. Selain daripada menguruskan keluarga dan kerjaya, mereka sering kali mengabaikan diri mereka dan sebaliknya fokus kepada yang lain. Komitmen sebegini menjejaskan pengambilan makanan mereka kerana mereka sering mengambil makanan yang tidak seimbang atau tidak makan sebarang makanan langsung. Ia adalah amat penting bagi seorang ibu untuk mengambil minuman protein soya kerana ia dapat memberikan mereka tenaga untuk menjalani rutin seharian. 



Kenapa protein soya?

Kenapa mesti protein soya? Kenapa tak protein ayam, ikan atau daging? 


Sumber protein haiwan biasanya keadaan genetiknya dah diubah dengan menggunakan pelbagai jenis suntikan. Contohnya :

  • Suntikan hormon pertumbuhan

    Contoh : Ayam yang berada di pasaran biasanya telah disuntik dengan hormon pertumbuhan agar ia cepat membesar.
  • Suntikan Tambah Daging

    Suntikan ini bertujuan untuk membantu ayam-ayam tersebut cepat besar dah banyak daging. Dalam istilah yang lain agar ayam cepat membesar dan gemuk.
  • Suntikan Antibiotik

    Suntikan ini bertujuan untuk melindungi ayam dari terkena dari sebarang jangkitan penyakit. Antibiotik yang sedikit itu boleh menganggu mikrobiota usus apabila kita memakan daging ayam yang telah disuntik dengan antibiotik.

Selain itu, protein haiwan juga tinggi lemak dan kolestrol. Ini boleh menjejaskan kesihatan lebih-lebih lagi bagi pesakit jantung, darah tinggi dan sebagainya.


Kacang soya merupakan sumber protein yang terbaik dari tumbuh-tumbuhan kerana ia mengandungi 9 jenis asid amino penting yang diperlukan oleh tubuh badan dan ia tidak mengandungi kolestrol.

5 sebab utama kenapa ibu yang super sibuk wajib ambil protein soya 



1) Meningkatkan Seri Kulit 




Untuk kulit yang berseri, kulit ibu memerlukan protein yang berkualiti tinggi lengkap dengan kesemua amino asid perlu. Protein soya mengandungi isoflavon yang mempunyai aktiviti estrogenik yang membantu merangsang kulit untuk kelihatan lebih muda. Kajian turut menunjukkan bahawa pengambilan isoflavon soya membantu meningkatkan keanjalan kulit. Kulit ibu-ibu akan lebih berseri bila mengamalkan Set The Radiant 4 yang memang ohsem.


2)Menguatkan Rambut dan Kuku 




Keguguran rambut dan kuku yang rapuh sering dikaitkan dengan pemakanan yang tidak berkhasiat serta kekurangan nutrien, terutamanya protein. Kekurangan asid amino perlu, menyebabkan badan tidak dapat menghasilkan keratin yang mencukupi. Akibatnya, rambut dan kuku kelihatan nipis dan rapuh. 

3) Melegakan Ketidakselesaan Perut 



Komitmen dan jadual harian yang padat menyebabkan pengambilan makanan diabaikan dimana ia boleh mendatangkan masalah ketidakhadaman, pedih hati, perut kembung atau gastrik, sekiranya dibiarkan berlarutan. Protein soya mudah disediakan dan berkhasiat memberikan ibu hidangan yang cepat pada bila-bila masa, dan di mana sekali pun. Kajian juga menunjukkan bahawa protein soya dapat mengurangkan penghasilan asid gastrik berlebihan dan memastikan perut anda sihat.

4) Menyokong Kehamilan Yang Sihat 



Kesihatan sepanjang tempoh kehamilan adalah amat penting untuk perkembangan bayi serta ibu hamil. Dalam tempoh ini, ibu hamil haruslah mengambil protein yang mencukupi bagi memenuhi keperluan janin yang sedang membesar. Pengambilan protein secara konsisten dalam tempoh kehamilan dapat membantu meningkatkan berat dan ketinggian bayi baru lahir, dan mengurangkan peratusan kelahiran bayi yang tidak cukup berat.

5) Menggalakkan Penghasilan Susu Ibu 



perahan susu saya dalam masa 25 minit hasil dari mengamalkan Set Penyusuan Shaklee

Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik bagi tumbesaran dan perkembangan bayi. Ia juga kaya dengan antibodi yang merupakan sumber imunisasi pertama dalam saluran usus untuk bayi yang baru lahir. Walaubagaimanapun, ibu yang sibuk sering mengabaikan pemakanan mereka semasa tempoh penyusuan. Dengan protein soya yang berkualiti tinggi, ia membantu memenuhi keperluan protein dalam pemakanan seseorang ibu yang menyusu serta membantunya menjalani tempoh penyusuan yang lebih lancar. Ibu-ibu boleh mengamalkan juga Set Penyusuan Shaklee agar susu ibu lebih meriah macam saya.

Kesimpulannya, protein soya yang mana harus ibu pilih?



Jawapannya adalah ESP. Ibu-ibu wajib mengamalkan protein soya ESP kerana :

1) Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal Saintis Sedunia
2) ESP satu-satunya produk yang mempunyai semua 9 asid amino yang penting
3) ESP diproses pada suhu yang rendah supaya tidak rosakkan protin
4) ESP diperbuat dari sumber kacang soya NON - GMO
5) Kandungan Glycemix Index (GI) dalam ESP adalah rendah
6) ESP tiada kolestrol, tiada asid urik, dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan.








Anda nak dapatkan ESP? Anda boleh dapatkan ESP dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke ESP  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805





Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.