Tuesday, 19 September 2017

Rahsia di sebalik kejayaan pemegang pingat emas Sukan Sea acara Trek Berbasikal Kilometer (C4) Lelaki

Anda kenal siapa Mohd Najib Bin Turano? Mohd Najib Turano merupakan salah seorang atlet paralimpik negara yang telah berjaya merangkul pingat emas dalam acara Trek Berbasikal Kilometer (C4) Lelaki pada 17 September baru-baru ni.


Sebelum ni, beliau sebenarnya menyertai kayuhan rekreasi. Malangnya pada tahun 2007, beliau telah terlibat di dalam satu kemalangan teruk yang mengakibatkan beliau mengalami kecederaan saraf dan kaki terkehel sehingga menyebabkan kakinya tidak dapat diangkat. Selepas kemalangan tu selama dua tahun emosi dan semangat beliau hilang, sebelum beliau bangkit semula untuk menyertai MSN.

Macamana beliau recover semula ek? Ha.. jom kita baca apa kata kakak beliau :


Masa memula  sampai Italy utk kelayakan category  dia cuma bawak habbatus sauda. Masa tu badan dia gagal. Kalah dengan cuaca. Selsema terus demam. 
Bila hakak dia join Shaklee sejak 2013 dia terus consume Nutriferon. 
Bila World Champ kat Italy, US and Swiss, India, New Zealand race boleh kumpul point utk olympic. Badan tak mudah selsema and demam tahan sejuk
Then masa kat Incheon Para Games dia makan Vivix, Nutriferon
Baru ni lepas cedera utk fast recovery dia ambil Vivix, Omega, Nutriferon dengan Collagen Powder. pakar fisio dia pun cakap cedera tu cepat ok..




Nampak tak di situ yang Shaklee ni benar-benar supplemen selamat. Bukan mudah tau atlit ni nak ambil sebarang supplemen. Kalau ada drug, confirm memang dah digugurkan dari masuk sebarang acara sukan. Tapi, bila makan Shaklee takde pon sebarang kesan sampingan. Ini lah buktinya Shaklee ni 100% semulajadi, selamat dan berkesan.

So, bagi anda semua yang baru nak cuba Shaklee ni, tak perlu lah nak ragu-ragu atau risau ye.. Shaklee ni selamat untuk dimakan dalam jangka masa panjang sebab kekuatannya adalah melalui Landmark Study Shaklee


Anda berminat nak dapatkan Set Kesihatan Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kesihatan Shaklee dengan 2 cara :



Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kesihatan Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK


Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Friday, 15 September 2017

Bagaimana rawat anak demam panas dengan cepat dan selamat

Ibu ayah mana yang tak risau kan kalau anak kurang sihat. Lebih-lebih lagi demam panas sehingga tarik / sawan yang boleh mengancam nyawa. Jom saya kongsikan bersama anda pengalaman Puan Fitriyatul Asyiqin merawat anaknya yang di jangkiti demam panas.

.

Assalamualaikum salam sejahtera semua. Saya Fitriyatul Asyiqin bt Mohd Rudin. Surirumah dan ibu kepada 2 anak iaitu Adam Khalish 4 tahun dan Airis Khalisha 6 bulan.
Testimoni kali ini saya ingin kongsikan tentang anak sulung saya iaitu Adam Khalish bin Abdul Latif..
Sejak bayi lagi anak sulung saya ni tidak mengalami masalah yang besar berkaitan kesihatannya. Alhamdulillah syukur Allah mudahkan saya membesarkan Adam Khalish dan permulaan saya menggunakan produk Shaklee ini juga melalui anak sulung saya ini yang mana bermula usianya 6 bulan saya mula mengambil Set Penyusuan Shaklee..
Sejak bayi tak pernah alami demam, selsema dan batuk juga tiada. Tapi bermula usianya setahun 3 bulan Adam mula demam. Demamnya yang pada jangkaan kami biasa-biasa sahaja. Kami ke pusat rawatan ambil ubat. Dan bila pulang ke rumah lepas je beri ubat Adam mula fit atau istilah lainnya sawan tarik. Pada usia yang sangat kecil. Masa tu saya dan suami sangat takut..
Bila peristiwa tu jadi, kami suami isteri lebih berhati-hati setiap kali Adam demam. Selang hampir setahun Adam tak kena demam tarik, mula usianya 2 tahun lebih datang kembali demam tariknya. Kali Ini berulang-ulang. Berturut-turut setiap bulan kena. Demam juga begitu setiap bulan kena..
Sampailah akhirnya kami suami isteri nekad untuk berikan vitamin Shaklee secara konsisten pada Adam. Makan pagi dan petangnya konsisten vitamin-vitamin ni. Mujurlah Adam Alhamdulillah memang suka dan tak tolak semua vitamin ni mudah je nak makan. Rujuk pakar semua sample darah dan air kencing semua normal. Cuma doktor ada cakap yang Adam alami tonsil stage 2 yang menyebabkan dia selalu kerap demam. Kami pun mula ikhtiar untuk ubah cara pemakanan Adam setelah dirujuk pakar pemakanan..
Sebab-sebab punca tonsil juga kami baca dan kami nekad untuk konsisten hari-hari berikan Adam vitamin ni selain menjaga pemakanannya hari-hari..
Kurangkan pengambilan makanan segera terutamanya nugget dan kentang goreng segera. Dan juga makanan manis dan air berperisa..
Omega guard dan Vitamin C Chewable ni sangat membantu kecutkan toncil dan up kan imunisasi tubuh Adam..
Dan bila demam selalu tak berselera makan memang saya berikan Mealshake untuk Adam minum. Dan Alhamdulillah sekarang pun kalau demam datang tak lama sehari mesti sembuh kembali..
Nutriferon juga saya berikan ketika perlu sahaja. Berbanding lain-lain vitamin yang memang sehariannya konsisten..
Kalau dulu Adam makan nasi sepinggan pun liat nak habis tapi Alhamdulillah bila konsisten vitamin ni seleranya lain macam. Dan yang bahagianya saya bila Adam sendiri tak pandai dan takut nak makan jajan (makanan ringan). Dia sendiri pun dah rasa serik ulang alik masuk hospital agaknya..
Alhamdulillah sekarang Adam dah 4 tahun dan masih konsisten makan vitamin ni semua..
Dan yang paling kami bersyukur Adam dah jarang demam. Syukur ke hadrat Allah S.W.T yang Maha Penyayang yang beri nikmat sihat ini buat Adam Khalish. Mak ayah mana yang tak risau kan anaknya sakit. Lagi-lagi bila kena sawan tarik ni berkali-kali..
Kawan-kawan yang anak kalian selalu demam selsema batuk cuba ikhtiar dengan vitamin Shaklee untuk anak-anak ini naikkan balik imunisasi tubuh anak-anak untuk kuat melawan penyakit yang datang tu. Lagi-lagi musim virus menyerang sekarang ni. In Shaa Allah kita ikhtiarkan sediakan nutrisi yang terbaik buat anak-anak ni..
Alhamdulillah inilah sebahagian lagi #shakleeeffect saya dan keluarga.



Alhamdulillah, dengan izin Allah anak Puan Fitriyatul Asyiqin bertambah sihat. Saya juga menjadikan Shaklee supplemen kami seisi keluarga. Bagi ibu ayah yang ingin menjaga kesihatan anak-anak, Shaklee adalah supplemen yang terbaik untuk mereka.

Anda berminat nak dapatkan Set Kanak-kanak Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kanak-kanak Shaklee dengan 2 cara :



Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kanak-kanak Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK


Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Fungsi dan kebaikan setiap vitamin di dalam Set Hamil Shaklee



Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina  darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil2 kalsium utk bina tulang, folic utk keperluan semua sel2 baru utk janin dan fish oil sebagai sumber omega 3 dan DHA utk sel2 otak bayi utk jadi anak pintar. 

Petikan dari FB : DR. HAMID ARSHAT 


Fungsi dan kebaikan setiap vitamin di dalam Set Hamil Shaklee



1) Asid Lemak Omega-3 (EPA & DHA)


  • Mengurangkan risiko kelahiran pramatang
  • Menggalakkan tempoh kehamilan penuh
  • Menyokong perkembangan otak, mata dan sistem saraf janin
  • Mengurangkan risiko bayi mengalami alahan

2) Asid Folik

  • Diperlukan untuk pembentukan tiub neural bayi anda, yang kemudiannya membentuk tulang belakang dan otak
  • Kekurangan asid folik boleh menyebabkan kecacatan tiub neural (berlaku antara 15- 28 hari selepas persenyawaan) 
  • Mengurangkan risiko sumbing bibir dan lelangit

3) Protein


  • Menyokong pertumbuhan dan perkembangan bayi dalam rahim.
  • Mencantikkan kulit bayi

5) Zat Besi

  • Membantu penghasilan sel darah merah untuk menyokong keperluan oksigen anda dan bayi (perlukan 30%-50% lebih banyak darah)
  • Kurangkan risiko anemia
  • Kurangkan risiko kelahiran pramatang dan berat bayi yang rendah
6) Vitamin C

  • Boleh meningkatkan kesuburan
  • Kurangkan risiko kelahiran pramatang
  • Tingkatkan penyerapan zat besi dan asid folik
  • Pembentukan tisu penghubung, pertumbuhan otot dan tulang

7) Kalsium

  • Kalsium diperlukan untuk menghasilkan tulang dan gigi yang kuat, perkembangan jantung, saraf dan otot yang sihat untuk bayi
  • Membantu penguncupan otot
  • Melindungi kepadatan tulang anda kerana kekurangan kalsium boleh mengakibatkan risiko osteoporosis di kemudian hari.

Saya sendiri adalah pengguna setia Set Hamil Shaklee semasa mengandungkan anak saya yang keempat. Memang terasa perbezaan dengan kandungan saya sebelum ni. Saya lebih rasa bertenaga. Walau pun saya dah sarat mengandung 8 bulan saya masih lagi mampu keluar memantau staf saya melakukan operasi perobohan iklan haram ( pekerjaan saya sebelum menjadi WAHM). 

Apa kata mereka yang telah mengamalkan Set Hamil Shaklee



1) Pengalaman Puan Haridah 






2) Pengalaman Puan Ainul Mustafa




3) Pengalaman Master Aya Chalo




Seronok kan bila dah tonton video pengalaman mereka yang mengamalkan Set Hamil Shaklee ketika mengandung? 
.
Anda berminat nak dapatkan Set Hamil Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Hamil Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Hamil Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK



Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Wednesday, 13 September 2017

RAHSIA HYPERTHYROID SEMAKIN SEMBUH DAN BERAT MAKIN BERTAMBAH

Apa itu hyperthyroid?


Hyperthyroid juga dikenali sebagai tirotoksikosis. antara penyebabnya adalah 'grave’s disease' iaitu antibodi dalam badan menyebabkan kelenjar tiroid itu membesar dan mengeluarkan hormon terlebih. Dalam kes ini selalunya semua atau sebahagian besar sel tiroid membesar dan mengurangkan hormon berlebihan. 



Tanda-tanda orang yang menghidapi Tiroid jenis “Hipertiroidisme”

  • Bengkak di leher
  • cirit birit
  • Degupan Jantung bertambah
  • sentiasa berdebar-debar
  • Gementar dan gelisah
  • terketar-ketar
  • Haid tidak teratur
  • Masalah Kesuburan
  • Penumpuan kurang
  • Mata menjadi besar (bulging)
  • Angin yang tidak menentu
  • Kejang Otot
  • Osteoporosis
  • Pengeluaran peluh yang banyak
  • Suhu badan naik
  • tak tahan panas
  • Rambut tidak kuat
  • Sukar bernafas
  • Sukar tidur
  • tekanan darah naik
  • Turun berat badan walau selera naik
  • Lemah
Jom kita baca perkongsian daripada Encik Mohamad Isa Bin Shafii berkenaan isterinya yang semakin sembuh dari hyperthyroid





Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya Mohamad Isa Bin Shafii merupakan seorang suami kepada seorang isteri yang comel dan baru mendapat cahaya mata pertama pada bulan September 2016. Saya mula kenal Shaklee pada awal tahun 2016 untuk ikhtiar hamil. Alhamdulillah sebulan selepas ikhtiar saya dikurniakan zuriat. Selepas itu terus amalkan fullset berpantang Shaklee semasa wife bersalin dan terus menjadi sebahagian dari ahli Shaklee..
Mula dari situ saya yakin dengan Shaklee dan akan terus berkongsi kebaikan yang ada pada Shaklee untuk orang ramai. Bagi saya,  Sihat itu nikmat yang tak ternilai dari Allah. Duit boleh dicari tapi sihat tak boleh dicari di pasar malam. Oleh itu, kali ni saya nak kongsikan pengalaman sebenar saya dan isteri semasa amalkan suplimen Shaklee dan ini dan sembuh dari tiroid ..
Pada 4 bulan lepas, masa anak saya Harraz dah berumur 7 bulan. Saya seperti biasa akan membawanya ke klinik untuk check up. Selepas settle semua hal Harraz. Saya minta wife cekkan berat badannya..
Sangat terkejut bila beratnya sangat turun dengan mendadak sampai masa tu dah jadi 30kg beratnya. Allahu, sungguh kurus! Sebelum tu hampir 40kg..
Masa tu saya tak peduli sangat pasal berat badan sebab time tu Harraz memang menyusu dada sepenuhnya. Lagi pun memandangkan wife saya seorang yang kecik molek comel cute gitu dan masa tu juga wife amalkan pil perancang keluarga. Mungkin sebab tu kot wife saya jadi kurus. Jadi saya acuh tak acuh tentang penurunan berat..
Lama selepas tu, wife dah mula jadi selalu menggigil dan berdebar dengan kuat bila lewat makan. Tekanan darah memang cepat naik. Jantung pula pam terlalu laju. Time tu memang risau sangat sangat..
Dan ada satu masa wife saya tiba tiba pengsan dan terus di bawa ke klinik bahagian kecemasan untuk pemeriksaan. Selepas siap pemeriksaan barulah saya tahu yang wife dah hidap TIROID. Tiroid ni ada 2 jenis, wife saya kena yang HYPERTIROID. Hypertiroid ni masalah hormon yang berlebihan dan terlalu aktif..
Lepas je dapat tahu, terus google dan tanya kawan kawan macam mana nak stabilkan hormon untuk kembali normal tiroid tu.Semua cadangkan untuk amalkan Set Hypertiroid Shaklee. Dan saya terus belikan suplimen Shaklee iaitu Vivix, Esp, B complex, Ostematrix dan Vitamin C. Wife amalkan set ni sehingga sebulan dan pada masa yang sama ubat tiroid yang dibekalkan oleh klinik juga di amalkan..
Selepas sebulan wife datang ke klinik untuk pemeriksaan susulan lagi dan alhamdulillah hormon tiroid kembali normal. Syukur sangat time tu tapi bengkak goiter pada leher masih tak surut. Ah sudah, saya pulak yang gelabah..
Saya terus tanya kawan yang lain dan mereka cadangkan tambah Omega Guard untuk mengurangkan bengkak goiter dan keradangan yang berlaku pada tiroid tu..
Dan check up bulan ke 2 pun masih dapat result yang sama, hormon sudah tak ada masalah cuma bengkak masih lagi tak surut dan berat wife juga makin menurun dah jadi 28kg. Disebabkan hormon tiroid dah kembali normal, dos untuk tiroid juga dikurangkan..
Haa sudah, makin risau pula saya. Buntu pula saya dibuatnya. Time tu terus saya teringat pada seorang sideline dan juga doktor. Terus saya hubungi dia dan tanya cara untuk hilangkan bengkak goister tu. Pada masa tu saya ada inform dia yang wife ada ambil pil perancang untuk elak dari pregnant sebab risau bila pregnant akan menjejaskan baby dalam kandungan pula. Bila dia tahu yang wife ada ambil pil perancang terus dia suruh STOP! sebab sebenarnya pil tu yang telah ganggu hormon tiroid..
Masa tu jugaklah saya sorokkan pil tu dan tak bagi wife makan lagi. Pada masa tu juga saya belikan GLA untuk wife supaya hormonnya kembali stabil. So wife amalkan fullset hypertiroid Shaklee ni..
Dalam masa sebulan wife amalkan set ni serta tak pernah skip ubat klinik dan juga tanpa pil perancang. Alhamdulillah berat wife naik semula sebanyak 5KG dan bengkak terus hilang! Syukur sangat sangat. Sekarang pun berat semakin naik. Makan pula semakin selera. Tekanan darah dah normal dan rasa berdebar dan menggigil juga semakin hilang! Time raya haritu cek lagi beratnya, naik lagi 2KG. 😁.
Saya bersyukur sangat bila melihat wife semakin sihat. Pipi pun dah semakin bambam hehehe. Harap dapat terus naik beratnya sampai bmi yang normal. Aminn..
So,  ini lah #shakleeeffect dari wife saya. Jangan lupa amalkan Suplimen Shaklee untuk lebih sihat . Yakin dengan Shaklee yang sentiasa SELAMAT, BERKESAN DAN SEMULAJADI. Terima Kasih 😉

kredit

Anda berminat nak dapatkan Set Hyperthyroid Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Hyperthyroid Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Hyperthyroid Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Monday, 11 September 2017

Kulit makin cantik berseri hasil 20 tahun amalkan Shaklee

Inilah hasilnya setelah 20 tahun setia mengamalkan Shaklee. Walaupun Puan Khadijah ni dah pon berumur 55 tahun,  tapi tetap nampak cantik, sihat & bertenaga. Rasa macam tak layak pulak nak dipanggil nenek walaupun dah mempunyai cucu. 





Ini juga membuktikan yang Shaklee ni selamat diamalkan dalam jangka masa panjang. Ia telah dibuktikan melalui Landmark Study Shaklee. Yang paling best walau pun keturunan Pn Khadijah ni penghidap tegar diabetis dan darah tinggi, di usia 55 tahun ni beliau masih bebas dari sebarang penyakit. Syukur, Alhamdulillah.. Semua dengan izin Allah. Kita sebagai hambaNya perlulah berusaha ke arah kebaikan. 


Apa yang Pn Khadijah amalkan?

Beliau konsisten amalkan ESP, Vitalea, B Complex, Vit C, Ostematrix, Alfalfa dan kadang-kadang tu beliau amalkan juga Vivix dan Kolagen Shaklee.




Ok, pada sesiapa yang nak kekal sihat dan cantik sepanjang masa jom kita sama-sama amalkan Shaklee. InsyaAllah. Ni adalah persediaan kita menghadapi usia tua. Tak nak lah nanti bila dah tua, bila kita sakit,  susahkan orang lain pulak kan? Makan supplemen merupakan salah satu usaha kita untuk kekal sihat.

Shaklee dijamin selamat, berkesan & semulajadi!


Oh ya, bulan ni ada promosi tau (Promosi Shaklee September 2017). Sekiranya anda membeli Set Kulit Cantik Shaklee, anda berpeluang untuk mendapatkan e-voucer diskaun sebanyak RM60. e-voucer ni boleh digunakan untuk pembelian vitamin pada sebelum 15 Oktober 2017. Kalau nak dapat peluang offer ni, cepat-cepat hubungi saya k.

Anda berminat nak dapatkan Set Kulit Cantik Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kulit Cantik Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kulit Cantik Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805


Saturday, 9 September 2017

4 cara mudah untuk mendapatkan kulit cantik berseri dengan Set Radiant 4

Pernah tak anda tertanya-tanya macamana la sesetengah orang tu kulitnya cantik, sihat dan berseri? Biasanya, orang yang berkulit cantik dan berseri ni memberikan aura positif dan sihat. Agaknya, macamana kita nak dapat kulit yang cantik jugak ye? Sebenarnya, tak mustahil pun untuk kita dapat kulit yang cantik. Bila kita mendapat nutrisi yang cukup, secara automatik kulit kita akan menjadi sihat dan cantik berseri. Apakah nutrisi yang diperlukan tu? Jom teruskan baca apa yang saya nak kongsikan ni..




4 cara mudah untuk mendapatkan kulit cantik berseri dengan Set Radiant 4


1) Protein untuk membina kulit yang sihat



Sebenarnya, badan kita dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia: 


  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum. 
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat. 
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit. 
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit. 
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.


2) Tingkatkan keanjalan kulit dengan kolagen





Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Yang paling best, ia boleh dihasilkan sendiri di dalam badan. Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat iaitu apabila kita berusia 30 tahun ke atas, jumlah kolagen yang dihasilkan akan semakin berkurangan, Bila kolagen berkurangan, ia akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk: 


  • Kulit yang lebih anjal
  • Mengurangkan kedutan 
  • Mengurangkan parut

3) Perlindungan antioksida dengan vitamin C



Vitamin C bertindak sebagai antioksida yang menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita ni tak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C adalah sangat penting bagi membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas

4) Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA


Kulit yang sihat adalah bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga: 

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Melawan keradangan

Bila anda dah amalkan keempat-empat nutrien penting di atas, anda juga perlu melindungi kulit dari sinaran matahari. Kuatkan perlindungan terhadap sinaran UV dengan meningkatkan pengambilan karotenoid harian anda. Karotenoid bermanfaat dalam melindungi sel-sel kulit yang sihat daripada kerosakan sinaran matahari. Ia juga dikenali sebagai ‘Pelindung Matahari'. Anda boleh dapat sumber karotenoid dengan pengambilan Carotomax Shaklee.

Selain tu, anda juga perlu meningkatkan perlindungan anti-keradangan dari omega-6(GLA) dengan melengkapinya dengan Vitamin C

Apa kata mereka yang telah pun mengamalkan supplement Shaklee untuk mendapat kulit yang cantik. 


Testimoni 1



Testimoni 2




Testimoni 3




Testimoni 4



Testimoni 5


Testimoni 6





Oh ya, bulan ni ada promosi tau (Promosi Shaklee September 2017). Sekiranya anda membeli Set Kulit Cantik Shaklee, anda berpeluang untuk mendapatkan e-voucer diskaun sebanyak RM60. e-voucer ni boleh digunakan untuk pembelian vitamin pada sebelum 15 Oktober 2017. Kalau nak dapat peluang offer ni, cepat-cepat hubungi saya k.


Anda berminat nak dapatkan Set Kulit Cantik Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kulit Cantik Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kulit Cantik Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805



Thursday, 7 September 2017

10 cara untuk meningkatkan kecergasan bagi lelaki

Sebagai seorang lelaki, mesti terdapat banyak perkara yang ingin anda capai dalam kehidupan. Salah satu daripadanya adalah pelaburan masa dan tenaga untuk kesejahteraan fizikal dan mental anda. Untuk meningkatkan kecergasan anda, apa kata anda ikut tips di bawah:


10 cara untuk meningkatkan kecergasan bagi lelaki

1) Tingkatkan pengambilan protein



Protein membekalkan:
• Tenaga dan stamina yang berkekalan. 
• Memastikan anda berasa lebih kenyang di antara waktu makan. 
• Membina dan mengekalkan jisim otot anda.

Pilihan untuk protein yang sihat seperti daging tanpa lemak, produk tenusu rendah lemak, kacang dan protein soya. Nak mudah? Ambil je ESP Shaklee. Memang dah confirm sumber protein yang lengkap.

2) Mengamalkan pengambilan multivitamin setiap hari


Dengan gaya hidup yang sibuk dan kurangnya tabiat pemakanan yang sihat, anda mungkin terlepas banyak nutrien penting. Multivitamin boleh membantu untuk:

• Mengisi jurang pemakanan anda.
• Meningkatkan penghasilan tenaga.
• Meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan yang optimum.

Nak sumber multivitamin yang lengkap dan terbaik? Amalkan Vitalea Shaklee

3) Sentiasa bersama vitamin C



Vitamin C adalah antioksidan yang hebat untuk:

• Menyokong kesihatan imun anda.
• Membantu pembaikan tisu.
• Melindungi sel-sel anda daripada radikal bebas.
• Meningkatkan kesihatan sperma dan peluang persenyawaan

Nak sumber vitamin C yang terbaik? Anda perlu memilih Sustained Release Vitamin C Shaklee. Mengapa anda perlu memilih Vitamin C Shaklee

4) Ambil dos harian Omega 3



Omega-3 terbukti berupaya untuk:

• Mengurangkan kolesterol jahat (LDL) dan trigliserida.
• Merendahkan risiko penyakit jantung.
• Membantu meningkatkan fungsi kognitif untuk daya ingatan yang lebih baik dan ketajaman mental.
• Menjadi agen anti-keradangan yang baik.
• Menggalakkan sendi yang kuat

Untuk mendapatkan sumber Omega 3 yang terbaik dan tulen, anda wajib memilih Omega Guard Shaklee

5) Kekal bertenaga dengan B Complex


B Complex berfungsi :

Menggalakkan pengeluaran tenaga badan anda.
• Menambahbaik prestasi dan ketahanan otot.
• Memperbaiki memori dan tindak balas anda.
• Meningkatkan mood dan kesihatan kognitif

6) Mengamalkan pengambilan Vitamin E




Vitamin E berfungsi :

• Membantu memusnahkan radikal bebas untuk memastikan sel-sel sihat.
• Meningkatkan keanjalan saluran darah untuk menggalakkan peredaran yang sihat.
• Selenium membantu meningkatkan kecergasan dan membaiki kesihatan sperma

7) Dapatkan perlindungan dengan Polifenol




Jadikan Polifenol sebagai jalan kepada kehidupan yang lebih bertenaga. Ianya:

• Memastikan anda bertenaga dengan mengecas sel badan untuk prestasi terhebat.
• Antioksidan hebat dengan sifat anti-radang
• Menggalakkan peredaran darah yang sihat

8) Tinggalkan tabiat merokok



Berhenti merokok untuk mengurangkan risiko terhadap penyakit berbahaya dan meningkatkan prestasi kelelakian anda. Tambahan lagi, anda akan kelihatan lebih muda, bau lebih menyenangkan, dan pastinya anda lebih jimat.

9) Mengamalkan senaman




Dengan bersenam:

• Menggalakkan peredaran darah yang sihat, menjadikan anda sihat dan kuat
• Membantu badan merembeskan endorphin yang membuatkan anda bahagia

10) Mengamalkan pemakanan sihat dan kekal cergas




Nutrien adalah sumber tenaga untuk otak dan ia berhubung rapat dengan kesihatan mental serta emosi anda. Untuk kesihatan secara keseluruhan, tingkatkan pengambilan

• Buah-buahan dan sayur-sayuran.
• Karbohidrat yang tidak ditapis. 
• Lemak yang sihat.
• Protein tanpa lemak.
• Makanan yang rendah indeks glisemik


Untuk memastikan anda kekal cergas, jom dapatkan Set Kecergasan Lelaki Shaklee



Anda berminat nak dapatkan Set Kecergasan Shaklee? Anda boleh dapatkan Set Kecergasan Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set Kecergasan Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Jom Beli Secara Online Guna Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.