Saturday, 9 September 2017

4 cara mudah untuk mendapatkan kulit cantik berseri dengan Set Radiant 4

Pernah tak anda tertanya-tanya macamana la sesetengah orang tu kulitnya cantik, sihat dan berseri? Biasanya, orang yang berkulit cantik dan berseri ni memberikan aura positif dan sihat. Agaknya, macamana kita nak dapat kulit yang cantik jugak ye? Sebenarnya, tak mustahil pun untuk kita dapat kulit yang cantik. Bila kita mendapat nutrisi yang cukup, secara automatik kulit kita akan menjadi sihat dan cantik berseri. Apakah nutrisi yang diperlukan tu? Jom teruskan baca apa yang saya nak kongsikan ni..




4 cara mudah untuk mendapatkan kulit cantik berseri dengan Set Radiant 4


1) Protein untuk membina kulit yang sihat



Sebenarnya, badan kita dihasilkan dari protein dan dengan itu, untuk memiliki kulit yang sihat berseri, pengambilan protein yang mencukupi adalah penting kerana ia: 


  • Membekalkan asid amino yang penting, yang tidak dihasilkan oleh tubuh anda untuk fungsi kulit yang optimum. 
  • Menyokong pengeluaran sel-sel kulit yang sihat. 
  • Terlibat dalam pemulihan serta pembaikan sel dan tisu kulit. 
  • Menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit. 
  • Menyokong pengeluaran asid amino glutation yang membantu melindungi sel-sel kulit dari kerosakan akibat cahaya matahari.


2) Tingkatkan keanjalan kulit dengan kolagen






Kolagen adalah struktur penting untuk kulit anda. Ia mengekalkan keanjalan kulit dan menghalangnya daripada berkedut, berparut dan menjadi kendur. Yang paling best, ia boleh dihasilkan sendiri di dalam badan. Walau bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat iaitu apabila kita berusia 30 tahun ke atas, jumlah kolagen yang dihasilkan akan semakin berkurangan, Bila kolagen berkurangan, ia akan mendedahkan kita kepada risiko kulit berkedut dan kendur. Katakan tidak kepada tanda-tanda penuaan ini dan mulakan pengambilan kolagen sekarang untuk: 



  • Kulit yang lebih anjal
  • Mengurangkan kedutan 
  • Mengurangkan parut

3) Perlindungan antioksida dengan vitamin C



Vitamin C bertindak sebagai antioksida yang menggalakkan penghasilan kulit yang sihat dengan meneutralkan kerosakan disebabkan oleh radikal bebas. Walaubagaimanapun, badan kita ni tak berupaya untuk menghasilkan vitamin C dan pengambilan vitamin C adalah sangat penting bagi membantu untuk :

  • Mengurangkan kedutan, melegakan kulit yang kering dan kasar
  • Menggalakkan penghasilan kolagen dan regenerasi kulit.
  • Membantu dalam penyembuhan luka
  • Mempertahankan kulit daripada radikal bebas

4) Kekalkan kelembapan kulit dengan GLA


Kulit yang sihat adalah bergantung pada jumlah asid lemak pada bahagian kulit terutamanya, asid gamma-linolenic (GLA). Asid lemak ini berperanan penting untuk mengekalkan kelembapan kulit dan juga: 

  • Mengurangkan gatal dan kulit yang bersisik
  • Mengekalkan kelembapan kulit
  • Melawan keradangan

Bila anda dah amalkan keempat-empat nutrien penting di atas, anda juga perlu melindungi kulit dari sinaran matahari. Kuatkan perlindungan terhadap sinaran UV dengan meningkatkan pengambilan karotenoid harian anda. Karotenoid bermanfaat dalam melindungi sel-sel kulit yang sihat daripada kerosakan sinaran matahari. Ia juga dikenali sebagai ‘Pelindung Matahari'. Anda boleh dapat sumber karotenoid dengan pengambilan Carotomax Shaklee.

Selain tu, anda juga perlu meningkatkan perlindungan anti-keradangan dari omega-6(GLA) dengan melengkapinya dengan Vitamin C

Apa kata mereka yang telah pun mengamalkan supplement Shaklee untuk mendapat kulit yang cantik. 


Testimoni 1



Testimoni 2

Testimoni 3


Testimoni 4



Testimoni 5



Testimoni 6




Oh ya, bulan ni ada promosi tau (Promosi Shaklee September 2017). Sekiranya anda membeli Set The Radiant 4 Shaklee, anda berpeluang untuk mendapatkan e-voucer diskaun sebanyak RM60. e-voucer ni boleh digunakan untuk pembelian vitamin pada masa akan datang (mengikut terma dan syarat yang telah ditetapkan). . Kalau nak dapat peluang offer ni, cepat-cepat hubungi saya k.

Anda berminat nak dapatkan Set The Radiant 4 Shaklee? Anda boleh dapatkan Set The Radiant 4 Shaklee dengan 2 cara :

Cara 1 : Anda boleh terus klik ke Set The Radiant 4 Shaklee  dan membuat pembelian terus melalui website Shaklee dengan bayaran menggunakan Kad Debit / Kad Kredit. Penghantaran adalah melalui GDEX / CITYLINK

Cara 2 : Anda boleh menghubungi saya untuk mendapatkan produk yang mana paling sesuai dengan anda, tips dan cara pengambilan yang betul dan konsultasi mengenai penggunaan produk secara PERCUMA.

Hubungi saya :

Azrina Mohd Jaafar
Shaklee ID : 859750
Call/ SMS/ Whatsapp : 013-6969805




0 comments:

Post a Comment

Hai Saya Inajay. Pengedar Aktif Shaklee sejak 2011

Bonjour & Welcome

Seorang WAHM, ibu kepada seorang puteri, 2 putera kembar dan seorang putera.

Jom Join Saya

Promosi Terkini

Promosi Terkini

Pembelian Menggunakan Kad Kredit/Debit

Hubungi Saya

Hubungi Saya

Kategori

Jom Like Mama Twin Punya Cerita

Popular Posts

Follow by Email

Powered by Blogger.